Pradedami daugiabučių gyvenamųjų namų kiemų tvarkymo darbai

Pradedami daugiabučių gyvenamųjų namų kiemų tvarkymo darbai

Pasibaigus vasarai, mieste prasidėjo daugiabučių gyvenamųjų namų kiemų tvarkymo darbai.

Anksčiau Lietuvos automobilių kelių direkcijos lėšų šiam tikslui nebuvo galima naudoti, o vien iš miesto biudžeto tai daryti nebuvo finansinių galimybių. Todėl šis klausimas kartu su Lietuvos savivaldybių asociacija ne kartą keltas tiek Lietuvos automobilių kelių direkcijoje, tiek Susisiekimo ministerijoje. Reikiamus sprendimus rasti pavyko, Direkcijos skiriamos lėšos gatvėms tvarkyti jau gali būti naudojamos ir kiemų tvarkymui, tad šiais metais atsivėrė platesnės galimybės tvarkyti kiemus.

Siekiant nesukelti nepatogumų kurorto gyventojams ir svečiams, buvo apsispręsta darbus pradėti rudenį.

Pirmiausia darbai vykdomi tuose kiemuose, kuriems tvarkyti jau prieš keletą metų yra parengta reikiama dokumentacija bei gauti leidimai rekonstrukcijai. Tad šią savaitę darbai pradėti Kastyčio g. 35 namo kieme, kitą savaitę prasidės ir Medžiotojų g. 10 namo kiemo tvarkymas, o spalį bus imtasi Kretingos g. 33, 35, 37, 41 ir 43 namų kiemų.

Tvarkomuose kiemuose numatoma įrengti automobilių stovėjimo aikšteles, lietaus nuotekų bei apšvietimo tinklus, pakloti naują dangą ir kt.

Kretingos g. kiemuose darbai bus baigti kitąmet, o Kastyčio ir Medžiotojų gatvėse – dar šiais metais.

Atsiradus galimybei finansuoti ne vien iš savivaldybės biudžeto, daugiabučių namų tvarkymo darbus numatoma sparčiai tęsti ir ateityje.

daugiabučių gyvenamųjų namų kiemai tvarkymo darbai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,931