Palangoje apsilankiusi D. Nausėdienė: pagrindinė mokyklų užduotis – užtikrinti lygiavertes sąlygas kiekvienam vaikui

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotraukos / autorius Matas Baranauskas.
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotraukos / autorius Matas Baranauskas.

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė pirmadienį lankėsi Klaipėdos regione. Palangoje D. Nausėdienė apsilankė Nacionalinės M. K Čiurlionio menų mokyklos Menų edukacijos centre, kur bendravo su Klaipėdos regiono savivaldybių švietimo ir kultūros edukacijos atstovais.

Menų edukacijos centre, duris atvėrusiame šių metų liepos mėnesį, sukurta ypatinga neformali edukacinė aplinka, skirta visiems Lietuvos moksleiviams. Projektu siekiama pagerinti Lietuvos mokinių ugdymo kokybę, suteikiant jiems sąlygas tobulinti gebėjimus ir įgūdžius neformalioje edukacinėje aplinkoje, taip pat pasiūlant galimybę švietimo veiklas įgyvendinti per vasaros ir kitas atostogas.

„Meninis ugdymas ir kultūrinė edukacija – ypač svarbios sritys. Stebint jaunimo pasirinkimus menai yra dažna jų pasirenkama veiklos sritis, kuri suteikia pasitenkinimą ir leidžia atsiskleisti talentams už formalaus ugdymo ribų“, – sakė D. Nausėdienė.

Menų edukaciniame centre pirmoji ponia lankėsi kartu su Klaipėdos regiono savivaldybių švietimo ir kultūros atstovais, su kuriais diskutavo apie kultūros ir meno svarbą švietime, kalbėjosi apie kylančias problemas ir galimus jų sprendimus.

„Pagrindinė mokyklų užduotis – užtikrinti lygiavertes sąlygas kiekvienam vaikui. Svarbu atsižvelgti į kiekvieno vaiko ateities perspektyvas ir sudaryti sąlygas jų individualiems talentams ugdytis pasitelkiant ne tik formalųjį švietimą, bet ir neformalias edukacijas, įvairias kultūros ir meno veiklas“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia padėkojo švietimo ir kultūros edukacijos atstovams, nuolat besistengiantiems padėti vaikams rasti kelią, atskleidžiantį jų unikalius talentus.

Prezidento komunikacijos grupės inf.
Pirmoji ponia Diana Nausėdienė apsilankymas Nacionalinės M. K Čiurlionio menų mokyklos Menų edukacijos centras
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,92