Prasidedant naujiems mokslo metams policijos pareigūnai ragina pasirūpinti vaikų saugumui

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.

Klaipėdos apskr. VPK pareigūnai prasidedant naujiems mokslo metams, kaip ir kasmet, vaikų saugumui skirs ypatingą dėmesį. Pirmosiomis rugsėjo dienomis bus budima prie pavojingiausių, netoli švietimo įstaigų esančiose sankryžose, bus tikrinama ar jaunieji vairuotojai turi teisę vairuoti atitinkamos kategorijos transporto priemonę, ar segi saugos diržus, dėvi saugos šalmus, ar elektriniu paspirtuku neveža keleivio ir kt. Bus vykdoma ir sustiprinta vairuotojų blaivumo kontrolė.

Pareigūnai primena, kad vaikai automobiliuose turi būti vežami specialiose kėdutėse, o už šio KET reikalavimo pažeidimą gresia bauda nuo 30 iki 50 eurų.

Tėveliai raginami vaikams priminti kaip reikia saugiai elgtis kelyje – gatvę kirsti tik per pėsčiųjų perėjas arba sankryžose, kur į abi puses gerai matosi transporto eismas. Per gatvę eiti lėtai, atidžiai stebint, kas vyksta aplink, taip pat prieš įžengiant į pėsčiųjų perėją būtina sustoti, pasižiūrėti į kairę, dešinę ir vėl į kairę,

Dienoms trumpėjant pats laikas pasirūpinti, kad į pamokas keliaujantys mažieji turėtų ir teisingai segėtų atšvaitus – jie visuomet turi būti kabinami dešinėje pusėje, geriausia kad švytuotų ties pėsčiojo keliais, atšvaitų juosteles reikėtų dėti ties riešais, ir ant blauzdų. Teigiama, kad atšvaito nesegintis žmogus vairuotojui matomas tik 30-50 m. atstumu, tuo metu jį segintis pastebimas jau už 150 metrų. Todėl, einant neapšviestu keliu, rizika pakliūti į eismo įvykį žmogui be atšvaito padidėja net aštuonis kartus.

Policijos pareigūnai visą rugsėjo mėnesį rengs įvairias prevencines priemones, per kurias primins saugaus eismo taisykles ir dalins atšvaitus.

Pareigūnai taip pat visų eismo dalyvių prašo kantrybės ir pagarbos vienas kitam – eismas pirmosiomis rugsėjo dienomis neišvengiamai bus daug intensyvesnis nei įprastai, gali susidaryti spūsčių.

Būkite atidūs ir tolerantiški! 

nauji mokslo metai policijos pareigūnai vaikų saugumas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,931