Paskutinėmis vasaros dienomis žinomi Lietuvos kino aktoriai rinkosi į neįprastą stovyklą pajūryje

Editos Markevičienės nuotr.
Editos Markevičienės nuotr.

Ateinančių metų pradžioje kino teatruose pasirodys scenaristo - režisieriaus Ruslano Abdulajevo kriminalinis trileris „Tu mano deimantas“, filmo kūrėjas žada dar nematytą erotikos ir įtampos pliūpsnį lietuviškame kine, o pirmą kartą Lietuvoje prodiuserinės kompanijos Maobori Production suorganizuota filmo repeticijų stovykla, nustebino ne tik poilsiautojus, bet ir pačius aktorius.

Keturių dienų aktorių stovykla Šventosios paplūdimyje traukė ne vieno poilsiautojo akį. Repetuoti filmo scenų susirinko tokie aktoriai kaip Vytautas Medineckas- Ironvytas, Edgar  Bechter, Ugnė Zavistauskaitė, Sergej Severjanov ir Saulius Baltrūnas. Scenaristo- režisieriaus Ruslano Abdulajevo ir jo žmonos prodiuserės Eglės Adomavičiūtės įkurta prodiuserinė kompanija Maobori Production nori kelti lietuvišką komercinį kiną į naują lygį, todėl labai rimtai pasižiūrėję į pasiruošimą filmavimams, suorganizavo repeticijų stovyklą filmo aktoriams. Paklausus režisieriaus kodėl jis pasirinko repeticijas daryti paplūdimyje prie minios poilsiautojų, kepinant trisdešimt laipsnių karščiui, atsakymas buvo netikėtas: „Jeigu aktoriai sugebės tokiomis sąlygomis įvykdyti paskirtas užduotis, tai filmavimo aikštelėje bus žymiai lengviau, kadangi nusimato sunkūs filmavimai dėl įtempto siužeto. Aktoriai turi būti tvirtai pasiruošę.“

 „Norėdami turėti kokybišką rezultatą, aktoriai turi ne tik gerai vaidinti, bet ir reikalui esant pakoreguoti išvaizdą pagal savo personažą. Pasiruošti personažams padeda rėmėjai- aktoriai sportuoja Gymplius sporto klube, balina šypsenas CLINIC | DPC klinikoje. Tai yra detalės, kurios didžiąja dalimi nulemia filmo kokybę. Džiaugiamės, kad jaučiame verslo palaikymą, kurie supranta tokių paslaugų svarbą.“- pasakoja prodiuserė Eglė.

Ironvytas dalinasi pasidalino mintimis apie stovyklą: “Per visą savo aktorystės karjerą turėjau nemažai projektų tiek su lietuvių, tiek su užsienio kompanijomis, tačiau pirmą kartą buvau pakviestas į kūrybinę filmo stovyklą repetuoti būsimų vaidybinių scenų. Lietuvoje dažniausiai repetuodavome tik veiksmo scenas, per kurias su kaskadininkais mokydavomės kaip taisyklingai smūgiuoti ar kristi, kad per kameras atrodytų kuo tikroviškiau. O šį kartą ieškojom personažų charakterių tarpusavio santykiuose. Tikrai įdomi patirtis. O smagiausia, kad tai darėme prie jūros. Jūra, saulė, mėgiama veikla - kas gali but geriau. Tokia patirtis, manau, teigiamai veiks visą kurybinės komandos “chemiją”, nes po tokio “team buildingo” tarpusavio santykiai sustiprėja. Tikiu, kad ta komandinė dvasia, kurią sukūrėme persikels ir į filmavimo aikštelę.”

Pagrindinį vaidmenį atliekantis Edgar Bechter apie stovyklą pasakoja: ”Turiu labai daug filmavimosi patirties, bet pirmą kartą gyvenime repetuoju filmą! Taip turėtų pradėti dirbti kiekvienas režisierius bei prodiuserinė kompanija, ir tada mūsų kinas pakils visai į kitą lygį. Stovykloje mes ne tik geriau pažinome savo personažus, bet turėjome puikią progą tapti artimesniais kaip asmenybės, kas yra neįkainojama mūsų srityje.”

“Mano įsitikinimu, svarbiausia dirbant kadre yra laisvė ir ryšys su partneriu. Stovyklos dėka gavome galimybę džiazuoti ir atsiskleisti vieni kitiems. Mano praktikoje tai - unikalus reiškinys, kuris manau turėtų tapti neatsiejama pasiruošimo darbų dalimi.”- atsiliepia apie stovyklą Ugnė, atsliksianti taip pat vieną iš pagrindinių vaidmenų”.

Tokia stovykla Lietuvoje pirmą kartą, buvo stipru, atmosfera buvo nereali, išanalizavome kiekvieną sceną. Repeticijos prieš filmavimą yra labai svarbu aktoriui ir režieseriui.. Esu šimtu procentų įsitikinęs,kad filmas bus labai geras”- Sergej Severjanov mintys.

Filmo komandą stovyklos metu maitino Šventojoje esantis baras  Irish Pub, kurie bus ir filmo rėmėjais.

Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr. Editos Markevičienės nuotr.
Exchange Rates
USD 0,929