Kurorto moksleiviams, jų mokytojams ir tėveliams – dvi linksmos naujų mokslo metų pradžios šventės

Kurorto moksleiviams, jų mokytojams ir tėveliams – dvi linksmos naujų mokslo metų pradžios šventės

Šiemet kurorto moksleiviams, jų  tėveliams bei mokytojams, taip pat visai Palangos bendruomenei bus padovanotos dvi su naujaisiais mokslo metais susijusios šventės: Mokslo metų pradžios (ją rengia Moksleivių klubas su partneriais) rugsėjo 1 dieną, o rugsėjo 10-ąją Sporto centras savo stadione kviečia į sporto ir šeimų pikniką.

Pradžioje – rimti dalykai

Bet pirmiausia rugsėjo 1 d., 9 val., visose Palangos ugdymo įstaigose bus iškilmingai iškelta valstybinė vėliava, tuomet įvyks pirmoji pamoka.

11 val. Palangos Švč. Mergelės Ėmimo į Dangų bažnyčioje bus aukojamos šventos mišios už visus kurorto moksleivius, jų mokytojus ir tėvelius.

13 val. Stasio Vainiūno menų mokykloje įvyks kūrybos ir bendrystės šventė, kurioje kviečiami dalyvauti ir kitų kurorto mokyklų moksleiviai.

Moksleivių dūzgės – Senosios gimnazijos stadione

Ko gero, linksmiausia Rugsėjo pirmosios šventės dalis laukia 14 val. Palangos senosios gimnazijos stadione, kur vyks „Moksleivių dūzgės.“

„Kviečiame dalyvauti visus, kurie nori sutikti naujus mokslo metus linksmai,“ – sako Eglė Mackie, Palangos moksleivių klubo direktorė.

Šventėje gros smagi muzika, dalyvių patogumui bus išdėlioti sėdmaišiai ir pledai, lauks maisto vagonėliai, vyks linksmosios komandinės varžytuvės, kūrybiniai užsiėmimai ir kitos nuotaiką keliančios veiklos, bus ir prizų bei staigmenų.

Anot direktorės, Mokslo metų pradžios šventė – išskirtinis renginys, sutraukiantis Palangos miesto bendruomenę, moksleivius, šeimas su vaikais. Jie turi progą ne tik sudalyvauti linksmose aktyviose veiklose, bet ir pabendrauti tarpusavyje. 

Šiemet, kaip ir paprastai, organizuodamas renginį, Moksleivių klubas bendradarbiaus ne tik su Savivaldybe, kitomis miesto švietimo įstaigomis, bet ir Priešgaisrinė gelbėjimo ir Valstybės sienos apsaugos tarnybomis bei Lietuvos policija.

Laukiami ir moksleiviai ukrainiečiai bei jų artimieji

Moksleivių dūzges“ organizuojame kartu su Palangos kultūros ir jaunimo centru, be to, mūsų partneriai yra Palangos Stasio Vainiūno meno mokykla, Palangos miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, Palangos „Caritas“, Palangos socialinių paslaugų centras,“ – sakė E. Mackie.

Anot jos, vienas iš šventės tikslų – integruoti ukrainiečių bendruomenę.  Palangoje prieglobstį ar nuolatinius namus jau rado apie tūkstantis ukrainiečių.

Rugsėjo 10 d. Sporto centro stadione – šeimų piknikas

Rugsėjo 10 d. Sporto centro stadione vyks šeimų piknikas su gausybe sportinių rungčių, tradicine kareiviška koše, policijos, gaisrinės automobiliais ir kitomis veiklomis. 

Primename, kad Mokslo metų pikniko idėja kilo Sporto centro vadovams 2018 metais, kai rugsėjo 1 diena buvo šeštadienis. 2017 metais Palangos sporto centras organizavo Sporto centro atvirų durų dienas ir kvietė išbandyti sporto šakas, smagiai visiems praleisti laiką.

„Tąkart į renginį susirinko gausus būrys vaikų su tėvais, šventė buvo tikrai graži, tad artėjant 2018 metų mokslo metams, kilo mintis į šventę – pikniką pakviesti visą miesto bendruomenę – į pikniką, kvietėme visus ateiti į jį ne tuščiomis – atsinešti pledus, sumuštinių, taip pat – kamuolių ar kito sporto inventoriaus, kurio gali prireikti norintiems pasportuoti, – Palangos miesto laikraščiui „Palangos tiltas“ kalbėjo S. Simė. – Tad minint Mokslo ir žinių dieną, kviečiame kurorto bendruomenę pabūti kartu, pasportuoti, išbandyti sporto šakas, aktyviai praleisti laiką“.

Kaip ir kiekvienais metais, sportinės rungtys, kurias organizuos Sporto centro atstovai, nereikalaus jokio išankstinio pasirengimo, tad savo jėgas išbandyti galės kiekvienas norintis.“ – sakė S. Simė“.

Kurorto moksleiviams, jų mokytojams ir tėveliams – dvi linksmos naujų mokslo metų pradžios šventės, nuotrauka-1
moksleiviai mokytojai tėveliai mokslo metų pradžia šventės
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936