Ustkoje (Lenkija) aptartos miestų partnerių platesnio bendradarbiavimo galimybės

Ustkoje (Lenkija) aptartos miestų partnerių platesnio bendradarbiavimo galimybės

Palangos miesto partnerio Ustkos (Lenkija) mero Jacek Maniszewski kvietimu Palangos miesto savivaldybės delegacija rugpjūčio 13-15 dienomis lankėsi Ustkoje bei aptarė abiejų miestų ateities bendradarbiavimo galimybes, taip pat dalyvavo Ustkos miesto šventės ir Lenkijos kariuomenės dienos renginiuose.

Ustkoje (Lenkija) aptartos miestų partnerių platesnio bendradarbiavimo galimybės, nuotrauka-1

Palangai atstovavo Savivaldybės tarybos nariai Vaidas Šimaitis ir Andrius Bajoras bei Savivaldybės administracijos Ūkio ir turto skyriaus vyriausioji specialistė Reda Kairienė bei Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Jūratė Mitkevičiūtė. 

Ustka – miestas prie Baltijos jūros, turintis nedidelį uostą, o prieš keletą metų, siekiant stabilizuoti bei išsaugoti paplūdimius, jūroje ties Ustka buvo įrengti ir bangolaužiai. Uosto įrengimo ir prieplaukos infrastruktūros klausimai, taip pat – bangolaužių jūroje teikiama nauda buvo vieni iš klausimų, kuruos Palangos delegacija su miesto partnerio atstovais aptarė vizito Lenkijoje metu.

Ustkoje (Lenkija) aptartos miestų partnerių platesnio bendradarbiavimo galimybės, nuotrauka-2

Susitikime su Ustkos savivaldybės vadovais kalbėta ir apie bendradarbiavimą sporto srityje. Šiuo metu Ustkoje vykdomi miesto lengvosios atletikos stadiono rekonstrukcijos darbai, tad aptartos galimybės, pagerinus Ustkos sporto infrastruktūrą, rengti bendras abiejų miestų partnerių lengvaatlečių stovyklas.

Ustkoje (Lenkija) aptartos miestų partnerių platesnio bendradarbiavimo galimybės, nuotrauka-3

Vizito metu kalbėta ir galimo bendradarbiavimo kultūros bei švietimo srityse klausimais. Vienas iš jų –  galimybės vaikų meno kolektyvams dalyvauti miesto partnerio kultūriniuose renginiuose bei miesto šventėse. Ustkos savivaldybės atstovai taip pat išsakė pageidavimą užmegzti abiejų miestų švietimo įstaigų bendradarbiavimą.

Ustka Lenkija Palanga miestai partneriai platesnis bendradarbiavimas galimybės
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,939