Palangą papuošė naujas sienos paveikslas

Palangą papuošė naujas sienos paveikslas

Saulėtekio tako 11-as namas nušvito naujomis spalvomis - siena papuošta nauju, įspūdingo dydžio piešiniu, kurį gali išvysti kiekvienas.

Paveikslas sukurtas pagal tautodailininkės iš Skuodo Elvitos Šeputaitės nespalvotą popieriaus karpinį, kurio motyvą ant sienos perkėlė ir unikalų spalvų derinį sukūrė dailininkai Ieva Voroneckytė ir Ramūnas Vaicekauskas. Kūrinyje dominuoja atviri interpretacijoms motyvai - gėlės, verpstės, saulės, tradiciniai raštai,  šiltos spalvos – visa tai kuria pozityvią atmosferą ir džiugią nuotaiką gyventojams.

Idėja pastatą praturtinti meno kūriniu gimė pastato renovacijos rangovams UAB „Žilinskis ir Co“, bendradarbiaujant su UAB „Palangos komunalinis ūkis“ bei pasitarus su namo gyventojais. Rangovai skyrė reikalingas technines priemones – dažus ir keltuvą paveikslo įgyvendinimui. Projektas įgyvendintas su Palangos kultūros ir jaunimo centro konsultacija, pasikvietus profesionalią menininkę, marijampolietę Ievą Voroneckytę. Projektą finansavo Palangos miesto savivaldybė.

Palanga sienos paveikslas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936