Įvyko ketvirtus metus iš eilės organizuojama vaikų vasaros dienos stovykla „Sveika mano vasara!”

Įvyko ketvirtus metus iš eilės organizuojama vaikų vasaros dienos stovykla „Sveika mano vasara!”

Visi sutiks, kad vasara – laukiamiausias metų laikas ne tik tėveliams, bet ir moksleiviams, dėl įsimintinų vasaros nuotykių ir atostogų. Jau keletą metų besitęsiantis Covid-19 virusas ir jo apribojimai, žiemą prasidėję kariniai veiksmai Ukrainoje turi didelės įtakos vaikų psichinei ir fizinei sveikatai – jaučiamas nerimas ir baimė, gali sutrikti medžiagų apykaita, o dėl nuotolinio mokymosi gali atsirasti laikysenos sutrikimai ar raumenų disbalansas. Tik prasidėjus vasarai suskubome ir sukvietėme Palangos bei čia įsikūrusius Ukrainos vaikus į dienos sveikatingumo stovyklą.

Palangos pradinių klasių mokiniai ir čia įsikūrę Ukrainos vaikai buvo pakviesti dalyvauti sveikos gyvensenos įgūdžių formavimo stovykloje, kuri finansuojama iš Palangos miesto savivaldybės ir valstybės dotacijos lėšų. Paskelbus registraciją į stovyklą buvo sulaukta didžiulio susidomėjimo, o visos vietos užsipildė vos per keletą minučių. Džiaugiamės tokiu tėvelių aktyvumu, kuris parodo, kad Jiems itin svarbu vaikų fizinė ir emocinė sveikata.

Liepos mėnesį buvo organizuojamos keturios pamainos, vaikai buvo skirstomi į grupes pagal amžių. Dvi pamainos skirtos 7-8 metų ir dvi pamainos 9-11 metų amžiaus vaikams. Stovyklos metu žaidėme, aktyviai ir sportiškai leidome laiką, stiprinome psichinę ir emocinę sveikatą, ugdėme sveikos gyvensenos įgūdžius. Raudonojo kryžiaus savanorės padėjo integruoti Ukrainos vaikus vykdant įvairias veiklas.

Dienos stovyklos metu buvo organizuojamos sveikatos stiprinimo veiklos šiomis temomis:

Fizinis aktyvumas:

  • Vaikščiojantis futbolas – Palangos miesto savivaldybės visuomenės sveikatos specialistės Gileta Petrošiūtė ir Gabija Bartkutė;
  • Vaikų zumba – vaikų pamiltas zumbos treneris Laurynas Krasauskas;
  • Badmintonas – Palangos sporto centro trenerė ir žinoma badmintonininkė Vaida Slušnienė;
  • Boksas – Palangos sporto centro bokso treneris Algirdas Rasminas;
  • Joga ­– Palangos miesto savivaldybės visuomenės sveikatos specialistė, kineziterapeutė Kornelija Kraftaitė;
  • Laikysenos gerinimo treniruote – Palangos miesto savivaldybės visuomenės sveikatos specialistė, kineziterapeutė Roberta Rimkutė.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistų sveikatos ugdymo užsiėmimai:

  • Sveika mityba – kiekvieną dieną vaikai degustavo įvairias daržoves ir vaisius, uogas.
  • Burnos higiena – su Palangos miesto savivaldybės visuomenės sveikatos specialiste Gintare Glinksaite vaikai mokėsi pagrindinių burnos higienos taisyklių, kaip teisingai valyti dantis. Visi vaikai dovanų gavo dantų šepetėlį.
  • Rankų higiena – vaikai buvo skatinami laiku, švariai ir taisyklingai nusiplauti rankas;
  • Pirmoji pagalba – stovyklos vadovės vykdė pirmosios pagalbos stoteles, kuriose buvo mokoma, kaip taisyklingai atlikti pirminį gaivinimą, tvarstyti žaizdas, stabdyti kraujavimą, ką daryti užspringus;
  • Plokščiapėdystės profilaktika – kiekvieną dieną vaikai rytą pradėdavo vaikščiodami ant specialaus plokščiapėdystės takelio, kuriame aktyvindavo savo pėdų raumenis, raiščius.

Psichikos sveikatos stiprinimas

  • Meno terapija su šviesos rėmeliais ir pykčio valdymas (relaksacija). Abi šia veiklas vykdė Palangos miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro psichologė Kristina Tomasaitė.

Norime labai padėkoti visiems dalyvavusiems ir prisidėjusiems prie šios stovyklos įgyvendinimo. Esame dėkingi Palangos miesto savivaldybei, Raudonajam kryžiui ir jo savanorėms, mokytojams ir treneriams.

Tik Jūsų dėka ši stovykla buvo įgyvendinta ir paliko gražių ir reikšmingų atsiminimų Palangos miesto ir Ukrainos vaikams!

Įvyko ketvirtus metus iš eilės organizuojama vaikų vasaros dienos stovykla „Sveika mano vasara!”, nuotrauka-1 Įvyko ketvirtus metus iš eilės organizuojama vaikų vasaros dienos stovykla „Sveika mano vasara!”, nuotrauka-2 Įvyko ketvirtus metus iš eilės organizuojama vaikų vasaros dienos stovykla „Sveika mano vasara!”, nuotrauka-3 Įvyko ketvirtus metus iš eilės organizuojama vaikų vasaros dienos stovykla „Sveika mano vasara!”, nuotrauka-4 Įvyko ketvirtus metus iš eilės organizuojama vaikų vasaros dienos stovykla „Sveika mano vasara!”, nuotrauka-5 Įvyko ketvirtus metus iš eilės organizuojama vaikų vasaros dienos stovykla „Sveika mano vasara!”, nuotrauka-6 Įvyko ketvirtus metus iš eilės organizuojama vaikų vasaros dienos stovykla „Sveika mano vasara!”, nuotrauka-7 Įvyko ketvirtus metus iš eilės organizuojama vaikų vasaros dienos stovykla „Sveika mano vasara!”, nuotrauka-8 Įvyko ketvirtus metus iš eilės organizuojama vaikų vasaros dienos stovykla „Sveika mano vasara!”, nuotrauka-9 Įvyko ketvirtus metus iš eilės organizuojama vaikų vasaros dienos stovykla „Sveika mano vasara!”, nuotrauka-10 Įvyko ketvirtus metus iš eilės organizuojama vaikų vasaros dienos stovykla „Sveika mano vasara!”, nuotrauka-11 Įvyko ketvirtus metus iš eilės organizuojama vaikų vasaros dienos stovykla „Sveika mano vasara!”, nuotrauka-12 Įvyko ketvirtus metus iš eilės organizuojama vaikų vasaros dienos stovykla „Sveika mano vasara!”, nuotrauka-13
Palangos miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras stovykla vaikų vasaros dienos stovykla „Sveika mano vasara!”
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938