Koncertas „Migrantai“ atkreipia dėmesį į aktualią pasaulio temą

Koncertas „Migrantai“ atkreipia dėmesį į aktualią pasaulio temą

Rugpjūčio 13 d. 19 val. Palangos gintaro muziejuje rengiamas neapolietiškų romansų ir italų klasikos koncertas „Migrantai“. Renginys yra Žemaitijos dvarų muzikos festivalio 2-ojo leidimo programos dalis. Koncerto programą ir idėją sukūręs italų tenoras Donato Ravini pristato įvykį: „Kai prasidėjo karas Ukrainoje, migrantų skaičius pasaulyje labai išaugo. Mes, italai, esame pripratę prie jų, be migrantų Italijos ekonomika stipriai susvyruotų. Atvykėliai dirba daugelį darbų sunkiausių darbų: žemės ūkyje, fabrikuose, teikia valymo paslaugas. Todėl didelė dalis mūsų šalies politikos visuomet buvo gana atvira migrantams. Iš žiniasklaidos pastebėjau, kad Lietuva įtariau vertina migrantus. Migrantų klausimas šiandien yra svarbus visai planetai ir glaudžiai susijęs su mumis visais.“

Donato Ravini
Donato Ravini

Skambės švelnios, nostalgiškos dainos, primenančios, kad visi mes galime tapti migrantais, organizatoriai pasidalins informacija apie Atėnų ir Romos miestų pavyzdžius, kaip šie miestai pasirinko skirtingas strategijas svetimšalių klausimu ir kokį rezultatą pasiekė per amžius. 

Bandysime pasiųsti žinutę, kviečiančią solidarizuotis ir broliautis su tautomis, kurios geraširdiškai ir žmogiškai suteikia prieglobstį pabėgėliams, atsidūrusiems sunkioje situacijoje, ir kurios empatiškai suprasdamos jų tragiškas sąlygas, vietoj priešiškumo ir baimės siunčia žmogiško supratimo, meilės ir priėmimo jausmus. Šie pastarieji jausmai yra krikščionybės tradicijoje, jais gyveno didieji šventieji Jėzus, Šventas Pranciškus, Šventas Bendediktas ir kiti amžinieji krikščionybės tėvai. 

Žemaitijos dvarų muzikos festivalio scenoje bus pažadintas laisvės jausmas iš didžiųjų meno ir muzikos šedevrų bei nesenstančių jų autorių, tokių kaip G. Verdi, G. Puccini, Clara Schumann, Lili Boulanger, Maija Einfelde, Marlene Dietrich ir kitų autorių kūrinių. Šiandien labiau nei bet kada reikia patvirtinti ir sustiprinti pagrindines mūsų demokratinių visuomenių vertybes, nes šiandien jas kvestionuoja autokratinės ir diktatoriškos visuomenės, manančios, kad jos valdo žmoniją ir pasaulį melu, smurtu, ginklais, bombomis, nelygybe ir prievarta. Šiems planetos priešams mūsų Vakarų civilizacija, didžiosios senovės Graikijos civilizacijos dukra ir taip pat prakilnaus klasikinio grožio motina, priešpastato: laisvę, demokratiją (kuri suprantama kaip žmonių valdžia teisinėje valstybėje), tiesą, meilę, grožį ir kitas susijusias vertybes. 

Tenorui akompanuos pianistė Paulė Galinienė, skaitovė Vigailė Karpavičiūtė perkels iš vieno kūrinio į kitą. Bilietus galima įsigyti internetu ir prieš renginį. Koncertas MIGRANTAI. Festivalis (Italija, Lietuva) | tickets.paysera.com

Palangos gintaro muziejus neapolietiškų romansų ir italų klasikos koncertas „Migrantai“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933