Palangoje moterys jaučiasi nesaugiai: vėlyvais vakarais gatvėmis vaikšto teistas seksualinis nusikaltėlis

© Metropoliteno policijos nuotrauka
© Metropoliteno policijos nuotrauka

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus socialiniame tinkle „Facebook“ išplatino žinutę, kurioje teigia, kad negali nesureaguoti į socialiniuose tinkluose plintančius pranešimus, kuriuose baiminamasi vėlyvais vakarais Palangos gatvėmis šlitinėjančio teisto seksualinio nusikaltėlio.

„Negaliu nesureaguoti! Socialiniuose tinkluose plinta pranešimai, taip pat ir aš asmeniškai šiandien gavau žinučių apie tai, jog vėlyvais vakarais vaikštantis Palangos gatvėmis, ypač vadinamajame naujajame mikrorajone, pastebėtas jaunas vyras, kuris Anglijos teismo prieš trejus metus buvo nusiųstas aštuonerius metus kalėti už seksualinio pobūdžio priekabiavimą prie moterų. Iš viso teisme buvo svarstomi lietuvio nusikaltimai prieš devynias aukas. Visos šios merginos ir moterys buvo persekiojamos su tam tikru seksualiniu tikslu, laimei, joms pavyko apsiginti ar prisišaukti pagalbos, tačiau visos patyrė didžiulį emocinį šoką.

Tiek postų „Facebooke“ autorės, tiek tos, kas parašė man asmeniškai, išgyvena, jog seksualinis priekabiautojas nesiimtų panašios veikos pas mus Palangoje. Moterys nuogąstauja, kad vakarais, ypač tamsiuoju metu, bijo vienos vaikščioti gatvėmis, nes nesijaučia saugios ir baiminasi dėl panašių išpuolių, kokius šis žmogus įvykdė Anglijoje. Juolab kad jau vienas toks prieš dvi savaites užfiksuotas ir Palangos policijos, pradėtas ikiteisminis tyrimas, o internete jau plinta vaizdo įrašas apie šį incidentą Palangoje.

Aš nežinau, kodėl šis žmogus išleistas iš Anglijos kalėjimo anksčiau laiko. Tačiau jis nėra paieškomas ir Lietuva negavo jokio pagalbos prašymo dėl šio vyriškio buvimo vietos nustatymo. Kaip suprantu, išvykęs iš Anglijos jis atvažiavo į Palangą, kadangi yra palangiškis.

Nesu policijos pareigūnas ir negaliu pats imtis veiksmų tam, kad išvengtume galimų nelaimių. Šiandien kalbėjau su Palangos komisaru ir esu patikintas, jog tiek policijos, tiek prokuratūros pareigūnai, kurie vykdo ikiteisminį tyrimą, apie šią situaciją žino.

Labai tikiuosi, kad nebus pavėluota ir sulaukta nelaimių, ir teisėsaugos pareigūnai atidžiai stebi šią situaciją ir imasi bei imsis visų reikiamų veiksmų ir priemonių, kad moterys Palangos gatvėse būtų saugios visais paros laikais“, – socialiniame tinkle rašo Palangos meras.

Palanga moterys seksualinis nusikaltėlis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933