Susitikime su JAV lietuvių bendruomenės krašto valdybos nariais kalbėta apie bendradarbiavimo galimybes

Susitikime su JAV lietuvių bendruomenės krašto valdybos nariais kalbėta apie bendradarbiavimo galimybes

Pirmadienį Savivaldybėje lankėsi ir su miesto meru Šarūnu Vaitkumi susitikimo JAV lietuvių bendruomenės krašto valdybos pirmininkas Arvydas Urbonavičius bei Valdybos nariai Raminta Urbonavičienė, Loreta Timukienė ir Juozas Kazlauzkas. Susitikimo, kuriame taip pat dalyvavo ir Savivaldybės administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė bei Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Jūratė Mitkevičiūtė, metu svečiams pristatyta Palanga bei aptartos bendradarbiavimo su JAV lietuvių bendruomene galimybės.

JAV lietuvių bendruomenės nariai akcentavo, jog jų tikslas – išlaikyti lietuvybę bei plėsti ryšius su Lietuva. Vienas iš labai svarbių siekių – padėti JAV gimusiems ir ten gyvenantiems lietuvių jaunuoliams atrasti Lietuvą, apie kurią daugelis jų žino tik iš pasakojimų. Tad JAV lietuvių bendruomenė deda daug pastangų, kad užsimegztų bendradarbiavimas su Lietuvos miestais įvairiose srityse, ypač jie pabrėžė kultūrinius ryšius.

Susitikimo metu meras Š. Vaitkus akcentavo, kad palangiškiai mielai lauks bendradarbiavimo pasiūlymų, juo labiau kad aktyvus ir turtingas kultūrinis gyvenimas yra vienas iš Palangos prioritetų. Pavyzdžiui, Palangos meno kolektyvai galėtų dalyvauti JAV vykstančiose Dainų ir šokių šventėse.

Bendradarbiauti, susitikimo dalyvių nuomone, galima ir kitose srityse. JAV lietuviai kasmet organizuoja verslo forumus, kuriame jau šį spalį galėtų būti pristatomas ir Palangos kurortas. O palangiškiai galėtų prisidėti prie JAV lietuvių studentų stažuočių programos, priimdami Lietuvoje besistažuojančius JAV studentus lietuvius Palangoje bei pristatydami jiems kurortą.

Kita galimybė bendradarbiauti mokslo srityje – užmegzti JAV lituanistinių mokyklų bei Palangos miesto mokyklų ryšius, juo labiau kad Palangos ugdymo įstaigos jau turi tarptautinio bendradarbiavimo patirties – Palangos senoji gimnazija draugauja su Eilato (Izraelis) mokykla, V. Jurgučio progimnazija jau ne vienerius metus vaisingai bendradarbiauja su Bergeno miesto Riugene (Vokietija) mokykla.

Pokalbiui pasisukus apie karą Ukrainoje bei mūsų miestą partnerį Bučą, svečiai pabrėžė, jog JAV lietuvių bendruomenės nariai mielai prisideda prie labdaros aukojimo. Tad susitikimo metu kalbėta apie galimybes, esant poreikiui, labdara paremti tikslines Palangoje apsistojusių ukrainiečių grupes ar Palangos miesto-partnerio Bučos gyventojus.

Susitikimo metu Š. Vaitkus atkreipė dėmesį ir į tai, kad 2025 m. pasaulio lietuvių sporto žaidynės vyks būtent Palangoje, tad JAV lietuvių bendruomenės nariai labai laukiami šiame sporto ir lietuvybės renginyje, juo labiau kad JAV lietuvių delegacija pasaulio lietuvių sporto žaidynėse visuomet būna gausiausia arba viena iš gausiausių.

Palangos miesto savivaldybė susitikimas JAV lietuvių bendruomenė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937