Didesnis Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnų ir viršininko dėmesys pajūriui

Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai nuo ketvirtadienio iki pirmadienio organizavo reidus Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje. Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys savaitės pabaigoje asmeniškai lankėsi apskrityje ir susitiko su Neringos bei Palangos miesto savivaldybių merais.

Lietuvos policijos generalinio komisaro įsakymu vasarą šalies kurortuose ir kurortinėse teritorijose pastiprintai kontroliuojama viešoji tvarka. Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai apskrityje padeda savo kolegoms užtikrinti eismo priežiūrą ir žmonių saugumą. Liepos 14–17 dienomis keturi Lietuvos kelių policijos tarnybos ekipažai išvyko į Klaipėdos apskritį, į kurią tą savaitgalį prigužėjo ne tik poilsiautojų, bet ir daugiau nei įprasta svečių. Čia vykusios jau 23-iosios „Aurum 1006 km lenktynės“ paskatino burtis automobilių aistruolius dalyvius, lankytojus, žiūrovus. Prevencinės priemonės surengtos magistraliniame kelyje A13 Klaipėda–Liepoja, ties Karkle, išvažiuojant iš Palangos Kretingos gatvėje. Vykdant priemones iš viso buvo patikrinta 1 500 transporto priemonių ir nustatyti 58 Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Nustatyti 9 neblaivūs transporto priemonių vairuotojai. Vienam transporto priemonės vairuotojui nustatytas vidutinis (2,05 promilės) girtumo laipsnis. Jam pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 1 dalį. 6 asmenims nustatytas lengvas girtumo laipsnis (0,47, 0,51, 0,56, 0,57, 0,71 ir 1,32 promilės). Jie bus baudžiami pagal Administracinių nusižengimų kodeksą.

Vienas neblaivus asmuo (0,15 promilės) vairavo krovininę transporto priemonę, kitas neblaivus (0,21 promilės) asmuo buvo pradedantysis vairuotojas. Dar 10-ies transporto priemonių vairuotojai taip pat buvo vartoję alkoholinių gėrimų, tačiau neviršijo leistinos normos (0,14, 0,20, 0,21, 0, 23, du po 0,30, 0,39, 0,40, 0,41 ir 0,42 promilės).

23 vairuotojai viršijo leistiną greitį, vienas asmuo vairavo transporto priemonę, neturėdamas 2 metų vairavimo stažo, ir viršijo leistiną greitį daugiau kaip 50 km/h. 15 vairuotojų naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis rankomis, 4 vairavo neužsisegę saugos diržų. Išaiškinti du asmenys, vairavę automobilius neturėdami teisės vairuoti, o vienas, kuriam tokia teisė yra atimta.

Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.

Palangoje, Ošupio take, pareigūnai atkreipė dėmesį į dviračių ir elektrinių paspirtukų vairuotojus. Eismo dalyviai nepadarė šiurkščių Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

„Visą vasarą mūsų visų mylimas pajūris tampa traukos centru ir Lietuvos kelių policijos tarnybos prevencinės priemonės šiame regione organizuojamos ne vieną kartą. Reidai formuojami įvertinant renginius, šventes, didesnius susibūrimus“, – sako Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys.

Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.

Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys ir pats šią savaitę lankėsi Neringos ir Palangos miesto savivaldybėse. Vadovas ne tik teiravosi Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnų apie rezultatus, bet ir susitiko su kurortų merais. Su Neringos savivaldybės meru Dariumi Jasaičiu ir Palangos miesto meru Šarūnu Vaitkumi Lietuvos kelių policijos tarnybos vadovas aptarė prevencines saugaus eismo priemones ir savivaldybes iniciatyvas. Eismo įvykių informacinės sistemos duomenimis, nuo birželio 1 iki liepos 17 dienos Klaipėdos miesto savivaldybėje įvyko 204 eismo įvykiai, Klaipėdos rajono – 77, Palangos miesto – 42, Neringos – 10.

Lietuvos kelių policijos tarnybos inf.
Lietuvos kelių policija Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys Palangos miesto savivaldybė meras viešoji tvarka
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938