Mylintiems Prancūziją – šventė Palangoje

Mylintiems Prancūziją – šventė Palangoje

Liepos 10 d. 19 val. Palangos frankofonų klubas PONTAS kartu su Prancūzų institutu ir Palangos miesto savivaldybe kviečia palangiškius ir miesto svečius į Prancūzijos nacionalinę šventę. Palangoje, kaip skirtingų šalių kultūroms atvirame mieste, ji minima daugiau nei dešimtmetį. Klubo PONTAS atstovai šiemet parengė vakaro programą, kuri vyks restorano OLDMAN parke (Jūratės g. 2 A), Rąžės upelio ir jūros papėdėje. Vakaras prasidės nuo specialiai paruoštų prancūziškų užkandžių degustacijos ir tęsis iki vidurnakčio – vyks knygos prancūzų kalba pristatymas, Palangos moksleivių bei profesionalių atlikėjų koncertas, filmo peržiūra.

Dalyvavimas šventėje nemokamas.

Aprangos kodas – Prancūzijos vėliavos spalvos: mėlyna, balta, raudona.

Renginį iš dalies finansuoja Palangos miesto savivaldybė ir Prancūzų institutas Lietuvoje.

Kultūros ir meno atstovų susibūrimas

Šventėje numatomas garbių svečių dalyvavimas: Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje, Prancūzų instituto direktorius su lydinčia komanda, Lietuvos ambasadorius Prancūzijoje, Lietuvos-Prancūzijos asociacijos prezidentė, Palangos meras ir kiti miesto savivaldybės atstovai. Svarbus šių metų šventės akcentas –  knygos apie brolius menininkus Joną ir Adolfą Mekus „GYVENIMO LAI(Š)KAI“ pristatymas. Jame dalyvaus knygos sudarytojas-autorius Kęstutis Pikūnas bei kino režisierius, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Audrius Stonys.

Šventę apvainikuos dar viena šventė – bus atvertas prancūzų kino festivalis „PALANGA – MANO MEILĖ“ (PALANGA – MON AMOUR). Festivalis kurorte įvyks jau šeštą kartą. Dalyviai kviečiami dokumentinio filmo „MONČYS. ŽEMAITIS IŠ PARYŽIAUS“ (2022 m.) peržiūrai, filmą pristatys jo režisierius Linas Mikuta. Tai – juosta apie iš mūsų krašto kilusį menininką Antaną Mončį. Kino kūrėjų apdovanojimuose „Sidabrinės gervės“ šis filmas pateko į „metų geriausias montažo režisieriaus darbas“ kategoriją.

Renginio metu išgirsime virtuoziškų ir ypač nuotaikingų atlikėjų dueto – Chris Ruebens (gitara, vokalas) ir Nerijus Bakula (akordeonas) – koncertą.

Tad ši diena – puiki proga ne tik smagiai praleisti laiką, palepinti gomurį prancūziškais skoniais, pasiklausyti prancūziškos muzikos ar pasinerti į intelektualias refleksijas knygos bei filmo pristatymo metu, bet ir sutikti įdomių žmonių, o galbūt – ir pabendrauti prancūziškai! Renginys skirtas visiems: ir mokantiems, ir nemokantiems prancūzų kalbos. Šią vasarą Lietuvą ir Prancūziją tesuvienija skonis, menas ir – jūra.

Palangos frankofonų klubas PONTAS Prancūzų institutas Palangos miesto savivaldbė Prancūzijos nacionalinė šventė OLDMAN parkas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,931