Pajūrio šeimų klubas surengė dar vieną smagų susitikimą

Pajūrio šeimų klubas surengė dar vieną smagų susitikimą

Savaitgalį Šventojoje, vietinėms ir atvykusioms poilsiauti šeimoms, Eglės Adomavičiūtės ir Ruslano Abdulajevo įkurtas Pajūrio šeimų klubas surengė dar vieną smagų susitikimą- „Išgelbėk draugą!“. 

Šį kartą tėvai su vaikais buvo kviečiami įgyti svarbių įgūdžių- suteikti pirmąją pagalbą atsitikus nelaimei prie vandens. Šventosios gelbėtojų tarnybos gelbėtojai su vadovu Kęstu demonstravo kokius veiksmus atlikti ištraukus skendusį žmogų, kaip atlikti gaivinimą, kaip atpažinti saulės smūgio požymius ir kaip tokiam žmogui padėti. Ir vaikai, ir tėvai turėjo galimybę pabandyti atlikti gaivinimą panaudojus manekeną. Drąsiausi buvo apdovanoti rėmėjų prizais.

Perteikus svarbias žinias gelbėtojai žaidimo forma imitavo skestančiųjų gelbėjimą iš vandens, o galiausiai vaikai patys pabandė „gelbėti“. Gelbėtojai visus sudomino ir iš arčiau parodę priemones su kuriomis dirba, papasakoję atsitikimų savo darbe ir netgi pavėžinę vaikus su keturračiu.

Organizatoriai surengė virvės traukimo varžybas vandenyje, o susitikimą užbaigė kineziterapeutė Giedrė Vaičienė mokydama visus susirinkusius naudingų pratimų skirtų sveikam stuburui ir taisyklingai laikysenai.

„Nors suorganizavome dar tik keletą susitikimų, labai džiaugiamės, kad jau turėjome rėmėjų. Parduotuvė Elijos Aibė labai geranoriškai sutiko prisidėti ir vaišino visus susitikimo dalyvius sveikais užkandžiais, sultimis bei vaisiais. Jaučiame atsakomybę kviesdami vaikus, todėl nenorime tiesiog vaišinti saldumynais, norime skatinti sveikesnį laisvalaikio praleidimą“- pasakoja klubo įkūrėja Eglė. „Kadangi kol kas neturime jokio finansavimo šaltinio tenka suktis iš padėties ir reikiamų rekvizitų tokioms iniciatyvoms prašome iš vietinių verslininkų. Šį kartą verslininkas Egidijus Budginas ir palūdimio baras Domanzi suteikė reikalingų priemonių. Prie sklandaus susitikimo organizavimo prisidėjo ir Palangos savivaldybės kultūros skyriaus vedėjas Robertas Trautmanas bei Palangos gelbėtojų tarnybos vadas Jonas Poržnikas. O žinią apie mūsų veiklą padeda skleisti Palangos miesto svetainė musupalanga.lt bei Palangos miesto laikraštis „Palangos tiltas“. Esame laimingi, kad aplinkui išties draugiški, geranoriški žmonės, todėl žadame ir toliau burti juos tokiomis iniciatyvomis.“

Pajūrio šeimų klubas surengė dar vieną smagų susitikimą, nuotrauka-1 Pajūrio šeimų klubas surengė dar vieną smagų susitikimą, nuotrauka-2 Pajūrio šeimų klubas surengė dar vieną smagų susitikimą, nuotrauka-3 Pajūrio šeimų klubas surengė dar vieną smagų susitikimą, nuotrauka-4 Pajūrio šeimų klubas surengė dar vieną smagų susitikimą, nuotrauka-5 Pajūrio šeimų klubas surengė dar vieną smagų susitikimą, nuotrauka-6 Pajūrio šeimų klubas surengė dar vieną smagų susitikimą, nuotrauka-7
Exchange Rates
USD 0,929