Birželio 18 d. Šventojoje – Retro muzikos festivalis „La Mer“

Birželio 18 d. Šventojoje – Retro muzikos festivalis „La Mer“

Birželio 18 d. Šventosios centrinėje aikštėje vyks Birželio 18 d. Šventojoje – Retro muzikos festivalis „La Mer“.

Birželio 18 d. visi kviečiami apsilankyti Šventojoje kur pirmą kartą vyks retro muzikos festivalis „La Mer“. Festivalio tikslas – plėsti kultūrinių renginių ribas, kad į pajūrį atvykę įvairaus amžiaus žmonės ir kiekvienas atrastų sau kažką įdomaus. Šventosios kultūrinis gyvenimas sparčiai keičiasi, čia savo pasirodymus jau pristato tarptautiniai profesionalūs cirko, filmų, gatvės teatrų festivaliai, - teigia festivalio „La Mer“ organizatoriai Palangos kultūros ir jaunimo centras.

Festivalio idėja ir atsinaujinęs Šventosios vokalinis ansamblis

Šiemet atsinaujinęs Palangos kultūros ir jaunimo centro moterų vokalinis ansamblis ,,Eldija" įgavo naują stilių ir su vadovės Kristinos Rimienės atėjimu tapo vokaliniu retro ansambliu. Tai ir padiktavo naujo festivalio susikūrimo idėją. Kadangi Šventojoje jau vyksta etninės kultūros renginiai, tarptautinių filmų vasara, teatro, šokio festivaliai, edukacinės programos, parodos ir kt., norėjosi praplėsti meno formų raišką ir įvairovę, - teigia Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė Vita Petrauskienė. Šventoji - ypatinga atmosfera alsuojanti vieta, kuriame retro festivalis dar labiau atskleidžia šios vietos išskirtinumą. Tikimąsi, kad ateityje festivalis išaugs į kelių dienų trukmės šventę, su dar daugiau profesionalių retro stiliaus kolektyvų ir menininkų.

Kontrastingi festivalio akcentai

Nuo 13 iki 17 val. centrinėje Šventosios aikštėje lankytojai galės apžiūrėti klubo „American Spirit“ amerikietiškų retro automobilių parodą.

Birželio 18 d. Šventojoje – Retro muzikos festivalis „La Mer“, nuotrauka-1

Festivalio metu 18-21 val. laukia net 7 kolektyvų iš įvairių Lietuvos miestų pasirodymai. Šventosios vokalinio retro ansamblio „Eldija“ repertuare - retro stiliaus dainos apie meilę, festivalio metu ansamblis pristatys ir savo naujausius kūrinius. Kauno retro ansamblis „Randevu“ atveš Lietuvos laikinosios sostinės tarpukario nuotaiką - D. Dolskio, A. Šabaniausko, S. Graužinio dainas. Kitas kolektyvas ,,Alytaus miestelėnai‘‘ - vienintelis šokių kolektyvas  Lietuvoje, prikėlęs iš užmaršties 1930-1940 metų miestų ir miestelių ,,ponių ir ponų‘‘  šokių choreografiją, muziką, aprangą, kurią išvysime, o šokius kartu sušoksime festivalio metu.

Birželio 18 d. Šventojoje – Retro muzikos festivalis „La Mer“, nuotrauka-2

Iš Kretingos atvykstantis moterų vokalinis ansamblis „Rapsodija“ pristatys lietuvių kompozitorių originalias, estradines bei populiariosios muzikos dainas, o joms pritars Kūlupėnų skyriaus vyrų retro ansamblis. Dainingus romansus, ir lietuvių pamėgtas senas smagias populiariosios estrados dainininkų melodijas, ir  susimąstymo kupiną, jautrumu pulsuojančią dainuojamąją poeziją gros Gargždų kultūros centro Jakų skyriaus „Retro“ grupė. Vakare 21 val. visus džiugins iš Vilniaus atvykstantis, bene vienas žinomiausių multiinstrumentalistų Lietuvoje – Remis Rančys su Trio programa. Jie paruošė nuotaikingus instrumentinius ir vokalinius retro, vintažinio džiazo, svingo, bei latino kūrinius.

Birželio 18 d. Šventojoje – Retro muzikos festivalis „La Mer“, nuotrauka-3

Visus kviečiame šeštadienį pasidabinti retro stiliaus detalėmis – skrybėlaite, sage ar suknele, o gal net ir visu kostiumu, ir praleisti nuotaikingą dieną retro muzikos sūkuryje Šventojoje.

Programa:

18 val.:

Palangos kultūros ir jaunimo centro vokalinis ansamblis „Eldija“,

Gargždų kultūros centro Jakų skyriaus retro muzikos grupė „Retro“,

Alytaus kultūros centro kūrybinė studija „Alytaus miestelėnai“,

Kauno retro ansamblis „Randevu“,

Kretingos kultūros centro Kartenos skyriaus moterų vokalinis ansamblis „Rapsodija“,

Kretingos kultūros centro Kūlupėnų skyriaus vyrų retro ansamblis.

21 val.:

„The Schwings Band“ (Vilnius).

13 – 17 val.:

Klubo „American Spirit“ amerikietiškų retro automobilių paroda.

Šventojo Retro muzikos festivalis „La Mer“ programa Klubas „American Spirit“ amerikietiški retro automobiliai paroda
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938