Už savavališkas dvibučių statybas Palangoje, Monciškės gyvenvietėje, kultūros vertybių teritorijoje, statytojui teks atsakyti

Už savavališkas dvibučių statybas Palangoje, Monciškės gyvenvietėje, kultūros vertybių teritorijoje, statytojui teks atsakyti

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (Statybos inspekcija) atliko neplaninį statinių statybos teisėtumo Monciškės gyvenvietėje, Palangoje, patikrinimą ir užfiksavo 4 savavališkos statybos atvejus.

Statybos patikrinimo metu nustatyta, kad fizinis asmuo žemės sklype, adresu Kutninkų g. 9, Palangoje, kuris patenka į Kultūros vertybių teritoriją (Šventosios senovės gyvenvietė) savavališkai, neturėdamas privalomo statybą leidžiančio dokumento (SLD), stato neypatingosios kategorijos gyvenamosios paskirties dviejų butų statiniusPažeidimą padariusiam asmeniui surašyti 4 savavališkos statybos aktai bei privalomieji nurodymai pašalinti savavališkos statybos padarinius iki 2022-12-02. Dėl nustatytų pažeidimų statytojui bus taikoma administracinė atsakomybė, numatyta Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 351 straipsnyje.

Statybos inspekcija atkreipia dėmesį, kad augant visuomenės sąmoningumui gyventojai vis dažniau praneša apie galimai neteisėtus statybos atvejus. Pranešimai tampa svarbūs ne tik nustatant pažeidimus, bet ir leidžia efektyviau vykdyti prevencijos darbą statybų srityje.

Primintina, kad prieš pradedant bet kokius statybos darbus, pirmiausia būtina pasirūpinti visais reikalingais dokumentais ir tik gavus SLD (kai jis privalomas) ar parengus projektą pradėti statybos darbus. Neturint galiojančio SLD arba jį turint, bet pažeidžiant esminius statinio projekto sprendinius,  už savavališką statybą gresia atsakomybė.

Primename, kad kilusiais statybos ar teritorijų planavimo klausimais visuomet galima pasikonsultuoti su Statybos inspekcijos specialistais Jums patogiausiu būdutelefonu (8 5) 207 3333, privačia žinute socialiniame tinkle Facebook, užpildžius elektroninį paklausimą bei tiesiogiai internetu Statybos inspekcijos internetinėje svetainėje.

savavališkas dvibučių statybos Palanga Monciškės kultūros vertybių teritorija statybos Palangoje Statybos inspekcija
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937