Palangos Birutės parkas prisipildys pučiamųjų muzikos garsų – prasideda koncertų ciklas „Orkestro vasara“

Palangos Birutės parkas prisipildys pučiamųjų muzikos garsų – prasideda koncertų ciklas „Orkestro vasara“

Palangos Birutės parkas šįvakar prisipildys nuostabios pučiamųjų muzikos garsų – tęsdamas daugiametę tradiciją, „Palangos orkestras“ birželio 9 d. pradeda „Orkestro vasaros“ koncertų ciklą.

Kas šiltą vasaros vakarą gali būti maloniau, nei gamtos apsuptyje, jaukiai įsitaisius ant parko suolelių ar pačių atsineštų pledų, mėgautis gera, laiko patikrinta bei daugelio pamėgta pučiamųjų muzika? Būtent tokią galimybę palangiškiams ir kurorto svečiams kasmet dovanoja „Palangos orkestras“.

Palangos Birutės parkas prisipildys pučiamųjų muzikos garsų – prasideda koncertų ciklas „Orkestro vasara“, nuotrauka-1

Parko rotondoje skambanti pučiamųjų muzika jau daugelį metų yra neatsiejama vasaros poilsio didžiausiame šalies kurorte dalis – kiekvieną vasarą „Palangos orkestras“ ketvirtadieniais, penktadieniais ir šeštadieniais Birutės parko rotondoje klausytojus džiugina nemokamais aukšto lygio pučiamųjų muzikos koncertais. Pasirodymų rotondoje pradžia – 18.30 val.

Palangos Birutės parkas prisipildys pučiamųjų muzikos garsų – prasideda koncertų ciklas „Orkestro vasara“, nuotrauka-2

Maždaug akademinės valandos trukmės koncertai neprailgsta net jauniesiems klausytojams. „Rinkdami „Orkestro vasaros“ repertuarą, atsižvelgiame į klausytojų poreikius – suprantame, kad į kurortą atvykę svečiai nori atsipalaiduoti, mėgautis ramybe. Be to, pasiklausyti pučiamųjų muzikos parke, be kitų klausytojų, susirenka ir šeimos su mažais vaikais, tad vengiame labai įmantrių, sudėtingos formos kūrinių. O ir pati Birutės parko aplinka sufleruoja rinktis lengvesnio žanro muziką“, – kalbėjo „Palangos orkestro“ meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Vygantas Rekašius.

Palangos Birutės parkas prisipildys pučiamųjų muzikos garsų – prasideda koncertų ciklas „Orkestro vasara“, nuotrauka-3

„Orkestro vasaros“ programa kasmet atnaujinama, tačiau nepamirštami ir senesni kūriniai, groti prieš keletą metų bei sulaukę didelio klausytojų įvertinimo – jie kartas nuo karto taip pat įtraukiami į repertuarą. „Žinoma, neatsiliekame ir nuo šių dienų kūrybinių procesų – jie taip pat atsispindi koncerto programoje“, – sakė V. Rekašius.

Palangos Birutės parkas prisipildys pučiamųjų muzikos garsų – prasideda koncertų ciklas „Orkestro vasara“, nuotrauka-4

Kiekvienas „Orkestro vasaros“ koncertas yra vis kitoks – „Palangos orkestro“ orkestrantai, kaip ir kasmet, palangiškiams ir kurorto svečiams parengė keletą skirtingų programų. „Kiekvieno koncerto metu programoje būna tam tikrų pakitimų, kadangi stengiamės, kad mūsų koncertai paliktų kuo geriausius įspūdžius ne tik atsitiktiniams, bet ir nuolatiniams klausytojams (o tokių turime išties nemažai – kasmet sulaukiame klausytojų, visą vasarą nepraleidžiančių nė vieno „Orkestro vasaros“ koncerto)“, – kalbėjo „Palangos orkestro“ meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas.

Palangos Birutės parkas prisipildys pučiamųjų muzikos garsų – prasideda koncertų ciklas „Orkestro vasara“, nuotrauka-5

„Palangos orkestras“ į Birutės parko rotondoje vykstančius „pasimatymus“ su  nuostabia pučiamųjų muzika kvies iki rugpjūčio 27 d. Lyjant koncertai nevyks.

Nemokamus „Orkestro vasaros“ koncertus palangiškiams ir kurorto svečiams dovanoja Palangos miesto savivaldybė, Palangos Birutės parkas ir „Palangos orkestras“. 

Palanga nemokami koncertai Palangos miesto savivaldybė Palangos Birutės parkas Palangos orkestras
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938