Į Palangą koncertuoti atvyksta rokeriai iš Sacharos dykumos

TAMIKREST (Malis)
TAMIKREST (Malis)

Pasaulio pripažinimą pelnę dykumų klajokliai Tamikrest (Malis) birželio 10 d. atvyksta į Palangą pristatyti savo naujausio albumo Tamotaït (2020, Glitterbeat), persmelkto teisingai pulsuojančio, intensyvaus rokenrolo.

Tamikrest Sacharos klajoklių tuaregų kalba Kel Tamashek reiškia „sąnkryžą“. Tai tinkamas pavadinimas grupei, taip sėkmingai jungiančiai savo nesenstančios kultūros vertybes su modernaus pasaulio garsais ir vizijomis. Vos išleidę pirmąjį albumą 2010 m. Tamikrest tarsi stačia galva nėrė į pasaulio koncertines scenas ir muzikos grotuvus. 

Į Palangą koncertuoti atvyksta rokeriai iš Sacharos dykumos, nuotrauka-1

Kartais muzika yra daugiau nei grojamos natos ar dainuojami žodžiai. Kartais tai dvasia, kuri užsidega ir dega pavojinga, akinančia liepsna. Tamotaït, penktąjame Tamikrest studijiniame albume, muzika liepsnoja ryškiai ir ilgai. Esant tokiai nepastoviai ir beviltiškai politinei situacijai Sacharos protėvių žemėse, šis albumas virsta karštu pasipriešinimu ir įkvepia vilties, mat pats albumo pavadinimas „Tamotaït“ reiškia teigiamų pokyčių viltį.

Istorija prasideda Kidalyje, aštuntojo Malio regiono sostinėje, esančioje per vidurį Sacharos dykumos. Anuomet 2006 m. keturi vaikinai, lankę tą pačią mokyklą, subūrė muzikos grupę iš dviejų savadarbių gitarų, kad galiausiai parodytų mums, kaip skamba bene sunkiausias dykumų rokas, tiesiog liepsnojantis savo intensyvumu. Tai buvo savotiškas atsakas į 1990–1995 m. vykųsį pilietinį karą - tuaregams kovojant už savo autonomiją, žuvo daug šeimos narių ir draugų. Kai 2006 m. kilo naujos riaušės, Ousmane'as Ag Mossa ir jo draugas Cheickas Ag Tiglia nusprendė kovoti ne ginklais, o per muziką atkreipti dėmesį į tuaregų reikalą. Dėl vykstančio karo, persekiojimų ir politinio žlugimo dauguma grupės narių dabar gyvena tremtyje Alžyre.

Jų muzika yra duoklė tuaregų tapatybei, pagardinta šiuolaikinio roko įtaka, o dainų tekstai perteikia nesibaigiantį laisvo pasaulio ilgesį. Bet net ir sunkiomis aplinkybėmis ateities svajonė išlieka gyva. „Albumo apibrėžimas yra jo pavadinime“, – aiškina dainininkas, gitaristas ir dainų autorius Ousmane Ag Mossa. 

Atlikėjai: Ousmane Ag Mossa - vokalas, akustinė ir elektrinė gitaros; Cheick Ag Tiglia - elektrinė, bosinė gitaros, vokalas; Cedric Momo Maurel - klavišiniai, perkusija.

Koncertas vyks birželio 10 d. 20 val. klube „Ramybė“ adresu Vytauto g. 35. Bilietai platinami bilietai.lt. Taip pat bus galimybė įsigyti ir vietoje.

„Tamikrest“ koncertas yra festivalio „Pasaulis skamba“ programos dalis. Festivalio programa: www.gmgyvai.lt

Palanga koncertas TAMIKREST (Malis) Tamotaït klubas „Ramybė“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929