Didžiausias šalies kurortas kviečia švęsti – savaitgalį šurmuliuos festivalis „Myliu Palangą“

Didžiausias šalies kurortas kviečia švęsti – savaitgalį šurmuliuos festivalis „Myliu Palangą“

Birželio 3-5 dienomis visi keliai ves į Palangą, kadangi didžiausiame šalies kurorte šurmuliuos gerą nuotaiką skleidžiantis, gausybę renginių, atrakcijų, naujų potyrių bei malonių netikėtumų dovanojantis festivalis „Myliu Palangą“. Tad jei dar kyla klausimų, kaip praleisti artėjantį savaitgalį, atsakymo toli ieškoti nereikia – Palanga kviečia smagiai pasitikti vasarą.

Spalvinga, nekasdieniška, smagu

„Myliu Palangą” – tai trijų dienų festivalis, skirtas tikriems muzikos, meno ir amatų mylėtojams. Pramogautojų lauks nenuspėjama, todėl – maloniai stebinanti programa bei įtraukiančios veiklos. Ši Palangoje šurmuliuosianti šventė neabejotinai patiks tiek jauniems, tiek vyresniems, tiek ir mažiesiems, kadangi numatytų veiklų bei atrakcijų pasirinkimas gerų potyrių dovanos bet kokio amžiaus pramogautojams.

Penktadienį, birželio 3 d., prasidėsiantis festivalis „Myliu Palangą 2022“ šventinę nuotaiką paskleis visame mieste: Jūratės ir Kastyčio skvere, Birutės parko rotondoje, aikštėje prie muzikinio fontano, J. Basanavičiaus gatvėje bei kitur. Koncertai, šokio teatro pasirodymai, mankštos, kino vakarai, edukacijos ir daugybė netikėtų gatvės teatro artistų pasirodymų – tokią dovaną kurorto svečiams organizatoriai žada jau pirmąją festivalio dieną.

Viena iš labiausiai laukiamų festivalio dovanų pramogautojams – ekstravagantiška ir charizmatiška „Dulce Compania“ iš Vokietijos. Beveik du dešimtmečius gyvuojantis profesionalių artistų, šokėjų bei akrobatų kolektyvas Palangos publikai pirmą kartą pasirodys penktadienį, ir visą savaitgalį kurs įsimintiną renginį Palangos miesto gatvėse, festivalio svečius stebindami savo pasirodymais bei spalvingais, aukščiausios klasės kostiumais.

Pramogų įvairovė

Visas tris festivalio dienas įvairiose kurorto viešosiose erdvėse skambės muzika, festivalio svečius linksmins gatvės artistai, pasimėgauti geru maistu kvies gatvės maisto alėja, šurmuliuos mugė,  vyks daugybė renginių, įtraukiančių ir kviečiančių linksmai pasitikti vasarą.

Meno mėgėjų dėmesį prikaustys ir šokio spektakliai Birutės parke, o J. Basanavičiaus gatvėje įsikūręs Dizaino skveras sukvies besidominčius dizainu ir mada – čia bus pristatomi Lietuvos ir užsienio šalių kūrėjai, menininkai ir dizaineriai.

Ties muzikiniu fontanu praalkę festivalio svečiai galės pasistiprinti ir paragauti įvairių šalių virtuvių maisto – čia įsikurs „Food truck" alėja. Pramogautojai čia ne skanaus, klausysis jaukių akustinių koncertų, bet ir turės galimybę pasimėgauti desertu – sudalyvauti pokalbių popietėje su publikos mylimais veidais Martynu Starkumi ir Vytaru Radzevičiumi.

Mažieji festivalio „Myliu Palangą“ svečiai taip pat turės, ką veikti – J. Basanavičiaus gatvėje įsikūrusioje Šeimų pievoje, taip pat – Gradiali pievoje Birutės parke, Jūratės ir Kastyčio skvere jų lauks žaidimai, edukacijos, vaikams skirti spektakliai, meno terapijos užsiėmimai, putų šou bei kitos linksmybės.

Veiklos aktyviesiems

Pasiilgusieji aktyvesnės veiklos bus kviečiami į įvairias mankštas, ekskursijas, o sportiškiausieji turės galimybę sudalyvauti paplūdimio tinklinio turnyre, šeštadienį vyksiančiame paplūdimyje prie Palangos centrinės gelbėjimo stoties, taip pat – badmintono, vaikų teniso ir kituose turnyruose.

Ar esate išbandę jogą ore? Tai – gili filosofija, mokanti įsiklausyti į savo kūną ir suprasti, ko jam reikia, kad galėtume laisvai ir lengvai judėti erdvėje. Pajusti lengvumą ir sielos ramumą su joga ore sekmadienio rytą bus galima Vasaros parke. O Birutės parke įsikūrusiose Gradiali pievoje skambės gongų garsai – šio renginio dalyviai turės galimybę pasinerti į jausmų ir patyrimų okeano gelmes, pamiršti visus rūpesčius ir popietę praleisti apsuptiems krištolinių dubenų, varpų, gongo ir įvairių mušamųjų-perkusinių instrumentų skleidžiamų garsų.

(Ne)tradicinis kermošius

Festivalio organizatoriai svečiams yra parengę daugybę nekasdieniškų atrakcijų, pramogų bei malonių netikėtumų, tad nuobodžiausi Palangoje tikrai nebus kada.

Na, o namuose pasilikusiems artimiesiems ar bičiuliams lauktuvių parvežti kvies (Ne)tradicinio kermošiaus dalyviai – tautodailininkai ir amatininkai, liaudies meistrai, kulinarinio paveldo puoselėtojai meno dirbinių kūrėjai, dizaineriai, liaudies medicinos atstovai, žolininkai ir kiti mugės prekeiviai. Iš jų siūlomų išskirtinių, unikalių produktų gausos bei įvairovės pageidaujamą daiktą nesunkiai išsirinks net išrankiausi pirkėjai.

Didžiausias šalies kurortas kviečia švęsti – savaitgalį šurmuliuos festivalis „Myliu Palangą“, nuotrauka-1 Didžiausias šalies kurortas kviečia švęsti – savaitgalį šurmuliuos festivalis „Myliu Palangą“, nuotrauka-2 Didžiausias šalies kurortas kviečia švęsti – savaitgalį šurmuliuos festivalis „Myliu Palangą“, nuotrauka-3
festivalis Myliu Palangą Palanga renginių programa
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929