Judėsi – gerą nuotaiką turėsi

Judėsi – gerą nuotaiką turėsi

Gegužės 16-20 dienomis Palangos lopšelyje-darželyje „Nykštukas‘‘ teritorijoje ir už jo ribų aidėjo vaikų klegesys. Vykdydami prevencinę programą „Emociukai – mūsų draugai“, organizavome sportinių pramogų savaitę „Pajudėsi – gerą nuotaiką turėsi“.

Iš ryto skambėjo muzika, kuri kvietė rytinei mankštai. Džiaugėmės svečiuose sulaukę draugų iš Vlado Jurgučio progimnazijos mokinių su kūno kultūros mokytoja metodininke Tatjana Stankevičiene. Dalyviai organizavo estafetes, žaidimus visiems nykštukiečiams atskirai grupių aikštelėse, todėl vaikai buvo ir dalyviai, ir sirgaliai. Įsisukę į judesio ir emocijų ratą vaikai nenorėjo skirtis su vyresniaisiais draugais, tačiau mokytoja T. Stankevičienė priminė, kad susitiks ir kitais metais, nes tokie susitikimai yra tapę tradicija. Esame dėkingi mokytojai Tatjanai ir jos mokiniams už dėmesį, rūpestį ir puikias emocijas.

Visą savaitę mokytojos turėjo galimybę organizuoti išvykas ir sportuoti ir už lopšelio-darželio ,,Nykštukas‘‘ ribų. Vyresniąsias grupes nykštukas Tukas pakvietė į žygį sveikatingumo taku ,,Labrytis‘‘. Nykštukas Tukas parodė, kaip jis pramogauja miške, ir kvietė išbandyti jėgas taiklumo, kojų tvirtumo bei ištvermės rungtyse. Nykštukas papasakojo bei parodė vaikams kas yra vietovės planas, kaip jį nusipiešti ir kam reikalingas kompasas. Netoli Naglio kalno vaikai įsikūrė stovyklavietes prisistatydami skandavo savo grupės šūkius. Pirmą kartą vaikams teko galimybė būti piratais ir pagal jau nupieštą planą surasti „lobį“ ant Naglio kalno. Ten jų laukė Deivė Žemyna, kuri papasakojo legendą apie Naglio kalną, taip mažieji „piratai“ papildė savo žinių lobyną. Po įspūdžių pilno rytmečio grįžtant namo Nykštukas Tukas pakvietė visus trumpam aplankyti jūrą, prisiminti rudenį artėjantį darželio penkiasdešimtąjį gimtadienį ir smėlyje išrašyti šiuos skaičius.

Savaitės sportines pramogas užbaigėme šokiais ir dovanomis. Už dovanas dėkojame Palangos miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biurui, kuris skyrė įvairių priemonių emocijoms atpažinti, įvardinti, išgyventi, įgyvendindamas projektą „Įtraukusis sveikatos mokymasis sveikatą stiprinančioje aplinkoje“.

Vaikai noriai įsitraukė į bendras veiklas, susirado draugų, draugiškai varžėsi tarpusavyje, išgyveno daug gerų emocijų bendraudami. Ačiū visam įstaigos kolektyvui už aktyvų dalyvavimą veiklose ir lieka laukti kitų susitikimų.

Judėsi – gerą nuotaiką turėsi, nuotrauka-1 Judėsi – gerą nuotaiką turėsi, nuotrauka-2 Judėsi – gerą nuotaiką turėsi, nuotrauka-3 Judėsi – gerą nuotaiką turėsi, nuotrauka-4

Palangos l/d „Nykštukas“ mokytoja R.Pilipuitienė

Palangos lopšelis-darželis Nykštukas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936