Palanga yra viena iš saugiausių šalies savivaldybių – įvertino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Palanga yra viena iš saugiausių šalies savivaldybių – įvertino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Palangos miesto savivaldybė yra viena iš saugiausių šalyje – konstatavo kurorte apsilankęs bei su miesto meru Šarūnu Vaitkumi ir vicemeru Rimantu Antanu Mikalkėnu susitikęs Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius. Š. Vaitkui buvo įteiktas  konkurso „Saugiausia savivaldybė“ apdovanojimas – šiame konkurse Palanga užėmė antrą vietą šalyje, nusileidusi tik Neringos savivaldybei. Trečia šiame konkurse liko Visagino savivaldybė.

„Vidaus reikalų ministrės patvirtintame gaisrų prevencijos plane yra akcentuojamas savivaldos įtraukimas. Džiugu pažymėti, kad savivaldybės vis aktyviau įsitraukia į prevencinę veiklą ir rūpinasi gyventojų saugumu.  Tai padeda mažinti  tiek gaisruose, tiek vandenyje žūstančiųjų skaičių“, –  pažymėjo S. Greičius, kviesdamas ir kitas savivaldybes orientuotis į geriausius pavyzdžius ir nuolat rūpintis, kad būtų išvengta skaudžių nelaimių.   

Konkursas „Saugiausia savivaldybė“ Lietuvoje rengiamas jau antrus metus. Jį organizuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas. Šis konkursas skatina vietos savivaldą aktyviai įsitraukti į gaisrų prevenciją, prisidėti prie gaisrinės saugos problemų sprendimo, saugios gyvensenos ir saugos kultūros puoselėjimo, taip pat motyvuoja savivaldybių gyventojus pilietiškai ir savanoriškai veiklai gaisrinės saugos srityje.

Konkurse dalyvavo visos Lietuvos savivaldybės. Jos vertintos pagal įvairius kriterijus, susijusius su gaisrinės saugos situacija ir savivaldybės indėliu į jos gerinimą.

Savivaldybės buvo vertinamos pagal jų teritorijoje kilusių gaisrų ir žuvusiųjų gaisruose skaičių,  kiek gyvenamuosiuose būstuose yra įrengta autonominių dūmų detektorių, kiek už savivaldybės lėšas  suremontuota krosnių, dūmtraukių ir elektros instaliacijos.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, Savivaldybių dėka praėjusiais metais socialiai pažeidžiamiems asmenims suremontuota daugiau kaip 300 netvarkingų krosnių ir dūmtraukių, daugiau kaip 700 elektros instaliacijų ir įrengta beveik 7000 autonominių dūmų detektorių. Tai padėjo išvengti skaudžių nelaimių ir padidino gyventojų būstų saugumą.

Susumavus konkurso rezultatus, pirmoji vieta skirta Neringos savivaldybei, surinkusiai 22 balus, antroji vieta – Palangos savivaldybei (18 balų), o trečioji vieta – Visagino savivaldybei (15 balų).

„Saugiausios savivaldybės“  konkursas bus rengiamas ir kitais metais.

Palanga Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas Saugiausia savivaldybė apdovanojimas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933