Palanga aktyviai minės Lietuvos jaunimo metus

Palanga aktyviai minės Lietuvos jaunimo metus

Seimui 2022-uosius metus paskelbus Lietuvos jaunimo metais, juos aktyviai minės ir Palangos miesto savivaldybė. Kaip sakė Laura Janušienė, Palangos miesto savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorė, jau šį mėnesį bus paskelbtas Palangos jaunimo iniciatyvų projektų finansavimo konkursas, kurio vienas iš prioritetų – Lietuvos ir Europos jaunimo metų paminėjimas. Taip sudaromos galimybės jaunimui patiems pasirinkti, kaip švęsti.

Birželio 8-10 d. kurorte vyks Jaunimo vasaros akademija 2022“Kartu mes galime daug!“, birželio 9 d. – koncertas Lietuvos jaunimui Palangos koncertų salėje. „Birželio 29 d. – liepos 3 d. planuojama išvyka į Kauną – Europos kultūros sostinės 2022 renginius, o liepos mėnesį Palangoje ketinama prisijungti prie LiJOT planuojamo renginio, – sakė L. Janušienė. – Rugpjūčio 7-13 d. kurorte vyks „Jaunimo savaitė 2022“. Rugpjūčio 12 d. bus minima Tarptautinė jaunimo diena, o rugpjūčio 27 d. tikimės svečiuotis Molėtuose, jų organizuojamame Jaunimo festivalyje“. (Ne)skaitymo kultūros festivalio baigiamasis renginys įvyks Vilniuje lapkritį.

Kaip sakė pašnekovė, pagrindinė Jaunimo metų tema – jaunimo įgalinimas. Siekdamas atskleisti šią temą, Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (JRD) kartu su partneriais išsikėlė 4 tikslus: pasiekti jaunus žmones, kurie anksčiau nebuvo pasiekti ir informuoti juos apie galimybes nacionaliniu ir ES lygmeniu; pastebėti ir dalytis gerąja praktika ES jaunimo politikos ir ES programų įgyvendinimo srityje; skatinti jaunimo organizacijų ir jaunimo aktyvumą; plėtoti jaunimo ir sprendimų priėmėjų dialogą temomis, kurios aktualios jaunimui.

Pagrindinis šiųmetis jaunuoliams skirtas renginys Palangoje – Jaunimo vasaros akademija 2022 „Kartu mes galime daug!“, taip pat – koncertas, skirtas visos Lietuvos jaunimui. „Labai džiaugiuosi, kad Lietuvos ir Europos jaunimo metus susibūrė švęsti daug iniciatyvių jaunuolių. Taip pat noriu pasidžiaugti dviem Jaunimo metų ambasadorėmis Palangoje – Greta ir Janina. Kaip Jaunimo metų ambasadorė, galiu išduoti paslaptį, kad Jaunimo vasaros akademijos šventiniame koncerte pasirodys visiems gerai žinomi atlikėjai, tad kviečiu birželio 9 d. vakarą jau dabar pasižymėti kalendoriuje ir atvykti į siautulingą, gerų emocijų ir įspūdžių kupiną koncertą“, – ragino Jaunimo metų ambasadorė Janina.

Už pagalbą, palaikymą ir ypatingą dėmesį Janina dėkojo Palangos miesto savivaldybės jaunimo reikalų tarybai, jos nariams, Palangos kultūros ir jaunimo centrui, ir, žinoma, atvirajai jaunimo erdvei „Be stogo“ bei dviem jos jaunimo darbuotojoms – Astai ir Daivai. „Žinoma, ypatingai svarbūs yra ir savanoriai, kurie taip pat labai prisideda ir be kurių mes esame kaip be rankų“, – sakė Palangos miesto savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorė.

Primename, kad 2022-uosius Europos Parlamentas paskelbė Europos jaunimo metais ir sudarė unikalią galimybę atkreipti dėmesį į jaunimo politiką tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu lygmeniu. Jaunimo metai suteikia galimybę atkreipti visuomenės dėmesį į jaunimo situaciją ir jaunimo problemas Lietuvoje ir Europoje, inicijuoti diskusijas ir tinkamų sprendimų priėmimą bei palengvinti jaunimo pilietinio aktyvumo įsitvirtinimo procesą Lietuvoje. Taip pat 2022-aisiais minimos Lietuvos jaunimui svarbios sukaktys: Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos trisdešimtmečio ir Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos penkiasdešimtmečio įsteigimo jubiliejai.

Palanga Lietuvos jaunimo metai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936