Už darbą savivaldybių etikos ir antikorupcijos komisijose bus mokamas atlygis

Už darbą savivaldybių etikos ir antikorupcijos komisijose bus mokamas atlygis

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pasirašė įsakymą, kuriuo nustatoma atlygio dydžio ir mokėjimo tvarka savivaldybių tarybų etikos komisijos ir antikorupcijos komisijos nariams, kurie nėra savivaldybės tarybos nariai. 

Ministrės A. Bilotaitės teigimu, aktyvus gyventojų dalyvavimas ir darbas savivaldybių tarybų etikos ir antikorupcijos komisijose yra atsakingas bei svarbus, todėl už jį turi būti atlyginama.  

„Nustatydami atlygį ir mokėjimo tvarką etikos komisijos ir antikorupcijos komisijų nariams – seniūnaičiams, kitiems vietos gyventojų atstovams, siekiame ne tik valdymo procesų skaidrumo savivaldoje. Tuo pačiu norime įtraukti kuo daugiau žmonių, kurie prisidėtų prie konkrečios savivaldybės aktualių problemų sprendimo. Bet kurios demokratinės valstybės ir savivaldybės pagrindas – aktyvi ir pilietiška visuomenė“, – teigia ministrė A. Bilotaitė. 

Minėtų komisijų nariams, kurie nėra savivaldybės tarybos nariai, atlygis bus skiriamas už darbą savivaldybės tarybos etikos ar antikorupcijos komisijos posėdžiuose, taip pat – už pasirengimą posėdžiams ir už asmenų skundų, prašymų ar pranešimų nagrinėjimą. Komisijų posėdžių protokoluose bus fiksuojamas išnagrinėtų dokumentų skaičius. 

Darbas savivaldybių tarybų etikos ir antikorupcijos komisijose bus apmokamas pagal faktiškai dirbtas valandas. 

VRM inf. 

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė įsakymas Darbas savivaldybių tarybų etikos ir antikorupcijos komisijos
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929