Futbolo klubo “Gintaras” bendruomenės kreipimasis į Palangos visuomenę

Futbolo klubo “Gintaras” bendruomenės kreipimasis į Palangos visuomenę

Futbolo klube (toliau FK) “Gintaras” vien Palangoje sportuoja virš 100 vaikų. Mūsų bendruomenei motyvai viso šito ažiotažo yra aiškūs. Palangos Sporto centras kartu su kitais futbolo treneriais sukūrė savo privatų klubą FK “Kuršiai”. Ir šiai dienai FK “Gintaras” yra jiems konkurentai.

Svarbu žinoti, kad absoliučiai visi FK “Kuršiai” vaikai dubliuojasi ir yra tiek Sporto centre, tiek klube, kai tuo tarpu tik pusę FK “Gintaras” vaikų yra klube, o kiti - dar Sporto centre.

Palangos Sporto centras gauna didelį finansavimą už futbolo programą, o Sporto centre realiai futbolo net nėra arba yra tik dalinai, nes biudžetinės įstaigos pagal LFF reikalavimą net negali dalyvauti oficialiose varžybose.

Palangos miesto savivaldybė skiria pakankamai didelį Sporto centrui finansavimą už futbolo programą ir, galima tegti, už betikslią veiklą, nes realiai futbolo veiklą mūsų mieste vykdo du privatūs klubai. Problema tame, kad FK “Gintaras” turi ginti savo miesto garbę už tėvų arba klubo lėšas, tuo tarpu FK “Kuršiai“, mūsų žiniomis, gauna iš Sporto centro viską nemokamai (bazes, transportą, aprangas, inventorių ir t.t. ).

Išeina taip, kad Sporto centras gauna pilną finansavimą už futbolo programą, bet už varžybas ir tolimas keliones mokame mes, tėveliai. Mes turim pakankamai įrodymų,  kad Sporto centras skiria nemokamai bazes ir transportą privačiam klubui “Kuršiai”, tuo tarpu FK “Gintaras” negauna nieko.

Klubai, kuriuos sukūrė Sporto centro vadovai galima sakyti yra fiktyvūs ir realiai išlaikomi iš biudžetinių pinigų, tai yra iš mokesčių mokėtojų pinigų.

Palangos sporto centre šiai dienai treniruojasi 50-60 mūsų vaikų, už jų treniravimą treneris gauna truputį daugiau nei 500 eurų atlyginimą, mes suprantame, kad jei nedirbtų Sporto centre, tai mes, vaikų tėveliai ir klubas, turėtumėm mokėti apie 3 tūkstančius eurų per mėnesį vien už Palangos stadiono nuomą.

Deja, bet tokia mūsų miesto sporto politika futbolo atžvilgiu, o Palangos SC vadovai galimai naudojasi šia neteisybe ir kitaip manipuliuoja šia situacija, nes Sporto Centras valdo miesto bazes ir gali daryti, ką nori.

Šiai dienai yra paskelbtas konkursas SC  vadovo pereigoms eiti. FK Gintaro vadovas bei treneriai ir mūsų tėvelių bendruomenė kantriai laukiam ir tikimės, kad pagaliau ateis naujas vadovas, kuris padės išpręsti visus su futbolu susijusius klausimus, padarys taip, kad visi futbolą lankantys vaikai turėtų lygias sąlygas sportuoti. Tikimės, kad pasikeitus vadovui, pasikeis ir situacija su futbolu Palangoje.

Į provokacijas bei įvairius užsakytus straipsnius mes nekreipiame dėmesio, jie skirti tik žmonėm, kurie nesigaudo situacijoje.

Šiai dienai net 7-ios FK “Gintaras” komandos dalyvauja LT čempionate, 6-ios iš jų aukščiausioj PRO lygoj, tuo tarpu FK “Kuršiai” turi tik 3 komandas ir visos jų dalyvauja žemesnėje lygoje. Viešai kviečiame SC ir Kuršių vadovus bei trenerius nevengti tarpusavio draugiškų varžybų tarp mūsų komandų, kurios dalyvauja tose pačiose amžiaus  grupėse, tegul vaikai parodo, ko verti jų treneriai, klubo metodikos ir apskritai futbolo suvokimai ir kuom skiriasi mokamos treniruotės nuo “nemokamų”. 

P.S. dėl naujų LFF reformų Lietuvoje praktiškai nebeliko miestų, kuriuose futbolas egzistuotų biudžetinėse įstaigose. Visur yra padarytos reformos, bet, deja, mūsų Palangoje apie tai net nekalbama. Gaila, kad taip yra, dėl kažkieno interesų kenčia ir vaikai, ir Palangos vaikų futbolas apskritai. Todėl pas mus ir vyksta tokie negražūs skandalai, pykčiai ir ginčai. Apsišarvuosim kantrybe ir lauksim pokyčių.

Pagarbiai,

FK Gintaras bendruomenė

Palangos miesto savivaldybė Palangos sporto centras Palangos futbolas Futbolo klubas "Kuršiai" Futbolo klubas "Gintaras" Futbolo klubo “Gintaras” bendruomenė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929