Svetlana Grigorian: Drąsa nebijoti

Svetlana Grigorian / Asmeninio archyvo nuotr.
Svetlana Grigorian / Asmeninio archyvo nuotr.

Po kovo mėnesio Palangos savivaldybės tarybos posėdžio viešai išdėsčiau savo požiūrį į tai, kas šiandien vyksta Palangos sporto centre. Kaip ir buvo galima tikėtis, tiesa nepatiko nei miesto valdžiai, nei laikiniems sporto centro vadovams. Mano nuomonė apie prastą mikroklimatą sporto centre išprovokavo sporto centro laikinų vadovų veiksmus, kurie tik dar labiau pagilino krizinę situaciją šioje įstaigoje.

Apie galimą mobingą Palangos sporto centre pirmiausia viešai prabilo Palangos sporto centre dirbantis futbolo treneris Marsel Balasanov. Treneris savo rašytiniame kreipimesi Palangos Tarybai teigė patiriantis Palangos sporto centro vadovų atvirą ir nekontroliuojamą puolimą, žeminimą bei ignoravimą. Greičiausiai, jog mano mintis apie galimas mobingo apraiškas sporto centre ir jog Palangos miesto savivaldybės vadovai turėtų nedelsiant imtis tyrimo bei nuo pareigų nušalinti laikinąjį vadovą ir išprovokavo Palangos sporto centro trenerių atvirą laišką man.

Atviru laišku man buvo siekiama parodyti, kokie sporto centre dirbantys treneriai yra vieningi ir pasiruošę ginti savo vadovus, tačiau yla netrukus išlindo iš maišo. Palangos žiniasklaida paskelbė apie tai, jog susidorojimo iš vadovų bijantys ir viešai skelbtis nenorintys treneriai laišką pasirašė bijodami netekti darbo. Po tokios skandalingos informacijos, abejonių dėl galimo mobingo apraiškų Palangos sporto centre kyla vis mažiau. 

Maža to, atsirado ir tokių, kurie nebijodami sporto centrų vadovų išdrįso viešai atsiimti savo parašą, paskubomis padėtą po atviru laišku man. Laikraštis „Palangos tiltas“ paviešino situacijoje dėl pasirašymo dalyvavusio asmens komentarą: - „Macius atnešė lapus pasirašyti, tipo kažkokia boba (Svetlana Grigorian – PT) pavarė ant centro, tai visi treneriai pasirašo“. Kitas treneris viešu savo įrašu savo parašą po atviru laišku atsiėmė. Kiek dar Palangos trenerių nesuprato, po kokiu tekstu ir kodėl deda savo parašus? 

Laikinojo vadovo požiūris į moteris taip pat turėtų atkreipti ne tik Palangos miesto savivaldybės vadovų, tačiau ir Valstybinės darbo inspekcijos, šiuo metu, pagal viešai pateiktą medžiagą atliekančios tyrimą dėl galimo mobingo sporto centre, dėmesį. Jei visos moterys laikinajam vadovui – bobos, atmosfera tiek šeimoje, tiek darbe turėtų būti smarkiai komplikuota.

Šią istorija į viešumą keliu tikrai ne dėl politinių dividendų, o dėl prastos situacijos Palangos sporto centre. Politikavimu šioje istorijoje užsiima centro vadovai, vienas kurių – artimas Palangos mero bendražygis, pagal Tėvynės sąjungos – Lietuvos konservatorių sąrašą į Tarybą išrinktas sporto centro direktoriaus pavaduotojas. 

Politinio turinio atviro laiško skelbimas ir viešinimas Palangos sporto centro internetinėje svetainėje prasilenkia su mero pasirašytais centro nuostatais, todėl nedelsiant turėtų būti pašalintas. Nors laiško skelbimą sporto centro svetainėje ir galima vadinti politikavimu, neprieštarausiu, jei jis ten liks kaip įrodymas, kol bus baigtas tyrimas.

Sporto centro vadovai turėtų dirbti savo tiesioginį darbą ir savo partijos reklamai nenaudoti centro infrastruktūros. Šiandien Palangos sporto centro internetinėje svetainėje skelbiami politinio turinio atviri laiškai, rytoj – mero rinkiminė reklama?

Mano viešas komentaras dėl prastos Palangos sporto centro situacijos paskatino penkis metus atidėliotą Palangos sporto centro direktoriaus konkurso paskelbimą. Labai tikiuosi, kad jau artimiausiu metu sporto centras turės naują vadovą, o visa ši istorija su mobingu ir kitais galimai neteisėtais veiksmais pasimirš ir sporto centras grįš prie normalios kasdienės veiklos.

Taip pat tikiuosi, kad į viešumą išlindusios naujos detalės dėl trenerių spaudimo ir prastos situacijos sporto centre bus papildoma medžiaga objektyviam situacijos tyrimui, o nei vienas iš esamų centro vadovų, kol nesibaigs tyrimas, į nuolatinio vadovo poziciją skiriami nebus.

Tikrasis argumentas, kodėl domiuosi šia istorija – geresnis klimatas Palangos sporto centre, geresni mūsų vaikų pasiekimai ir užauginti nauji čempionai, ateityje garsinsiantys Palangos vardą pasaulyje. 

Tik mūsų drąsa keliant sudėtingus klausimus ir ieškant teisybės, mūsų savivaldybę ir gyvenimą joje padarys šviesesniu ir skaidresniu. Nebijokime.

Svetlana Grigorian, LSDP Palangos miesto skyriaus pirmininkė

Svetlana Grigorian LSDP Palangos miesto skyriaus pirmininkė Palangos miesto savivaldybės tarybos narė Palangos sportas Palangos sporto centras
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936