Poezijos konkurso „Haiku Palangai“ apdovanojimų ceremonija

Į apdovanojimų ceremoniją atvyko vertinimo komisijos pirmininkas filologas, poetas, redaktorius Danielius Milašauskas.
Į apdovanojimų ceremoniją atvyko vertinimo komisijos pirmininkas filologas, poetas, redaktorius Danielius Milašauskas.

Įvyko penktasis poezijos konkursas „Haiku Palangai 2022“.

Balandžio 2-ą dieną haiku kūrėjai rinkosi Palangos kurorto muziejuje į apdovanojimų ceremoniją.

Džiugu, kad konkurso nepaveikė jokios negandos. Tuo jis ir ypatingas, kad gali vykti bet kokiomis sąlygomis, tereikia kuriančios širdies, na, ir interneto.

Ceremonija vyko per Palangos dienas, kada minime Palangos krašto prijungimo prie Lietuvos sukaktį.

Konkursas, palyginus su 2021 metais, dar šiek tiek ūgtelėjo. Dalyvavo iš viso 148 dalyviai. Jaunesniojo mokyklinio amžiaus grupėje – 61, vyresniojo – 21, suaugusiųjų 66. Džiugina, kad yra dalyvių, kurie dalyvauja nuo pirmo konkurso ir iki šiol jo neapleidžia. Ne mažiau džiugina ir nauji dalyviai, surandantys mūsų konkursą.

Bent vienas dalyvis būna iš užsienio. Nestebina, jei dalyvaujama iš Anglijos ar Latvijos, bet šiais metais turime dalyvį iš Rumunijos.

Dėkojame visiems kūrėjams, dalyvavusiems konkurse bei Vertinimo komisijai, dėkojame atvykusiems į apdovanojimų šventę ir juos palydėjusiems, ačiū mokytojams, skatinantiems kurti!

Iki „susihaikinimo“ kitais metais!

Poetus gražiu žodžiu pasveikino Palangos kurorto muziejaus direktorė Virginija Paluckienė Į apdovanojimų ceremoniją atvyko vertinimo komisijos pirmininkas filologas, poetas, redaktorius Danielius Milašauskas. Jūratė Norvaišienė, III vietos laimėtoja iš Mažeikių.  „vis ieškau savęs nuplauna smėlį banga nuo pėdų“ Kristina Valasevičienė – I vieta!  „baigiantis žiemai moja lange sudžiūvę drugelio sparnai“ Komisijos papildomas prizas (vyresniojo amžiaus grupėje) – Raimondo Dikčiaus bei Godos Juocevičiūtės knyga „Geografija transe“ palangiškės, nuolati... Poezijos konkurso „Haiku Palangai“ apdovanojimų ceremonija, nuotrauka-6 „Tik voratinklis saugo pašto dėžutę našlės adresas“ – už šį haiku Kurorto muziejaus vadovė palangiškei Dovilei Oškinytei įteikė naujai išleistą Jea... „Ramus vakaras Drugys ant mano delno Nauja pažintis.“  Jovitai Janeikaitei iš Palangos komisija skyrė pirmą I vietą! Palangos kurorto muziejaus prizas – knyga Umberto Galimberti „Kodėl? 100 filosofijų istorijų smalsiems vaikams“ už haiku: „Palangos tiltas Tai dury... Raimondo Dikčiaus bei Godos Juocevičiūtės knyga „Geografija transe“ apdovanota Orestė Petrulevičiūtė iš Palangos senosios gimnazijos!  „Sakuros šal... „Turistų batų ir bangų dėvimas Palangos tiltas.“ Jonas Kazimieras Babilius (Vilniaus šiaurės licėjus) apdovanotas Ugniaus Leimonto knyga „Esu tyloje“. Vertinimo komisijos pirmininkas asmeniniu prizu apdovanojo Silviją Udą iš Šiaulių.  „saulėtas vakaras tįsta nuo stalo taurių šešėliai“  (Silvija Uda) Visada humoristiškų įžvalgų istorijos vingiuose surandantis poetas Dainius Dirgėla iš Vilniaus. Jam – Palangos kurorto muziejaus išleista knyga „Pa... Austėja Drąsutytė (Palangos senosios gimnazijos mokinė) vyresniojo amžiaus grupėje, Vertinimo komisijos sprendimu, iškovojo III vietą! Jai įteiktas... Papildomo Vertinimo komisijos prizo –Jean-Christophe Mončys knygos „Mano tėvas Antas.100 prisiminimų apie Antaną Mončį“ laimėtoja – Kristina Jankūn... Komisijos narė, respublikinių ir tarptautinių haiku konkursų laureatė Goda Bendoraitienė. Apdovanojamas jaunesniojo mokyklinio amžiaus grupės I vietos laimėtojas Joris Bakšys (Vilniaus Šiaurės licėjus).  „sliekas rankoje basos kojos vand...
Palangos kurorto muziejus Poezijos konkursas „Haiku Palangai“ apdovanojimų ceremonija
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,939