Ukrainos karo pabėgėlių vaikai integruojami į Palangos ugdymo įstaigas, bus steigiamos išlyginamosios klasės

Ukrainos karo pabėgėlių vaikai integruojami į Palangos ugdymo įstaigas, bus steigiamos išlyginamosios klasės

Šios dienos duomenimis Palangos ugdymo įstaigas jau lanko 80 Ukrainos karo pabėgėlių, apsistojusių Palangoje, vaikai. Kaip matyti iš registracijos duomenų, ateinančią savaitę tokių vaikų skaičius dar didės.

Šios dienos duomenimis į Palangos lopšelius – darželius jau nukreipti ir juos lanko 22 mažieji ukrainiečiai, didžioji dauguma jų – keturmečiai bei penkiamečiai, į Palangą atvykę su mamomis bei močiutėmis.

Bendrojo ugdymo mokyklose į klases atėjo 58 mokyklinio amžiaus vaikai, dauguma jų – pradinukai bei pagrindinių klasių moksleiviai. Daugiausia tokių mokinių yra „Baltijos“ pagrindinėje mokykloje – 28, iš jų 17 pradinukų. Kitose ugdymo įstaigose: Vl. Jurgučio progimnazijoje – 25, Senojoje gimnazijoje – 4, Šventosios pagrindinėje mokykloje – 1.

Kol kas šie mokiniai integruojami į jau esančias klases, tačiau ateinantį ketvirtadienį posėdžiausiančiai miesto Tarybai tvirtinti teikiami sprendimo projektai, kuriais bus keičiamos kai kurios savivaldybėje galiojančios tvarkos.

Ketvirtadienį miesto Taryba svarstys klausimą dėl išlyginamųjų grupių ar klasių steigimo mokyklose, priklausomai nuo moksleivių skaičiaus. Kol kas planuojama įsteigti keturias tokias klases, jose vaikai mokytųsi lietuvių kalbos, o vėliau – ir Lietuvos istorijos pagrindų.

Taip pat miesto Tarybai teikiamas sprendimo projektas dėl mokytojų padėjėjų etatų skaičiaus padidinimo. Šie mokytojų padėjėjai dirbtų išlyginamosiose klasėse.

Ketvirtadienį miesto Taryba taip pat svarstys ir dėl finansinės pagalbos karo pabėgėliams iš Ukrainos: ketinama priimti sprendimą, kad pabėgėliai laikinai – iki 2022 m. gruodžio 31 d. – nemokėtų už vaikų išlaikymą ir maitinimą Palangos vaikų darželiuose.

Nuo karo nukentėjusiems vaikams, lankantiems kurorto mokyklas, jau yra skiriamas nemokamas maitinimas, kiti jų šeimų nariai aprūpinti maisto daviniais.

Šios dienos popietės duomenimis, Palangos miesto savivaldybėje jau užsiregistravo 304 karo pabėgėliai iš Ukrainos, iš jų 250 Klaipėdos pabėgėlių centre jau legalizavo savo gyvenimą Lietuvoje.

Palangos ugdymo įstaigos Ukrainos karo pabėgėliai vaikai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933