„Esu aš vėliava“ – Kovo 11-oji Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena Palangoje ir Šventojoje

„Esu aš vėliava“ – Kovo 11-oji Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena Palangoje ir Šventojoje

„Visa ko pradžia – gimtinė.  Atsiremsiu, sakau, į nedidelį žemės sklypelį, vadinamą – Lietuva“. (Just. Marcinkevičius)

Kovo 11-ąją palangiškiai ir miesto svečiai kviečiami dalyvauti skirtingose miesto erdvėse vyksiančiuose renginiuose kur bendruomeniškai švęsime Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną.

11 val. nuo Nepriklausomybės aikštės iki kurhauzo vyks palangiškių ir kurorto svečių šventinė eisena su Palangos orkestru ir Palangos Vlado Jurgučio progimnazijos šokių studija „Palangos Vėtrungė“. Visi kviečiami atsinešti ir Ukrainos vėliavas, atributiką taip išreiškiant palaikymą ukrainiečių tautai. Prie kurhauzo trumpoje koncertinėje programoje skambės Palangos orkestro atliekami kūriniai, atlikėjo Deivido Dubinovo - Deivizo naujausia daina, o pabaigoje džiugins netikėtas „Palangos Vėtrungės“ šokis pagal V. Bareikio dainą „Aš esu vėliava“.

12 val. Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje bus aukojamos šv. Mišios už Lietuvą. Jų metu sakralinės muzikos programą atliks Palangos kultūros ir jaunimo centro kamerinis choras, drauge su ansambliu "Oboe con Archi" (vad. Laura Kasinskaitė). Po šv. Mišių visi bus kviečiami neskubėti skirstytis - trumpoje koncertinėje programoje kolektyvai pristatys lietuvių ir užsienio kompozitorių kūrinius. Išgirsime Gyčio Paškevičiaus, Galinos Savinienės, Vaclovo Augustino, Raimundo Martinkėno, Lino Adomaičio, Giedriaus Kuprevičiaus, Artūro Juknos, Juozo Naujalio chorines miniatiūras. Koncertą ves Palangos Senosios gimnazijos jaunieji skaitovai.

13.30 val. kurhauzo koncertų salėje šventinį koncertą „Dedikacijos Lietuvai“ dovanos Palangos Stasio Vainiūno meno mokyklos mokytojai, taip pat vyks dailės mokytojų kūrybinių darbų paroda. Koncerto metu skambės Partizanų dainos ir kompozitorių J. Švedo, K. Sen Sanso, J. Bramso, G. Fork, A. Piacolos, R. Cheno, D. Fosterio kūriniai.

15.30 val. ir 18 val. kurhauzo teatro salėje bus rodomas dokumentinis filmas „Kernagis“ (vietų nebėra). Tai pirmasis dokumentinis pasakojimas apie maestro Vytautą Kernagį. Vieno garsiausių visų laikų Lietuvos artistų išpažintis. Tai visos jo kartos dienoraštis. Ir liudijimas, kad nepakeičiamų yra. Režisierius Andrius Lekavičius žiūrovus kviečia leistis į V. Kernagio pasaulį, kuris pirmą kartą atveriamas intymaus ir nematyto šeimos archyvo dėka.

Vakare 20 val. Palangos koncertų salėje Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą švęsime su kultine roko grupe „Bix“. „Tokią svarbią dieną vykstantis koncertas bus tikrai išskirtinis, o to laikmečio energijos ir laisvės kupinos dainos nuskambės ryškiausiai.”, – sako grupės lyderis Saulius Urbonavičius – Samas. Palangoje grupė su pučiamųjų sąstatu atliks legendiniais tapusius kūrinius „Tarp Europos ir Honkongo“, „Bijom“, „Akli kariai“ bei geriausias „Bix“ dainas iš visos kūrybos.

Šventojoje 11 val. Švč. Mergelės Marijos Jūrų Žvaigždės bažnyčioje bus aukojamos Šv. Mišios už Lietuvą, o po mišių 12 val. Šventosios aikštės centriniame paviljone vyks palangiškės Almos Viskontienės eilėraščių knygos vaikams „Eina saulytė žemės takeliais“ pristatymas. Joje daug gėrio, grožio pojūčio, meilės tėvynei, gamtai, savo miestui Palangai. Knygą redagavo  ir iliustracijas piešė kita palangiškė, poetė, visuomenininkė Adelė Daukantaitė.

Pagerbiant kovojusius už Lietuvos laisvę, Palangoje bus padėtos gėlės ant signataro Algimanto Vinco Ulbos kapo, prie Signatarų alėjos, generolo J. Žemaičio paminklo ir prie J. Basanavičiaus paminklo.

Palangos kultūros ir jaunimo centro inf.
Kovo 11 palangiškiai miesto svečiai renginiai Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena Renginiai Palangoje Šventoji Esu aš vėliava
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936