Palangiškiai tiesia pagalbos ranką miestui-partneriui Ukrainoje – į Bučą išvyksta vilkikai su humanitarine pagalba

Palangiškiai tiesia pagalbos ranką miestui-partneriui Ukrainoje – į Bučą išvyksta vilkikai su humanitarine pagalba

Palangos miesto gyventojai ir kurorto svečiai labai aktyviai atsiliepė į Palangos miesto savivaldybės kvietimą padėti karo nusiaubtam miestui-partneriui Ukrainoje – Bučai. Gyventojai noriai aukojo maisto produktus, higienos priemones, kitus būtiniausius daiktus, taip pat – aktyviai aukoja pinigines lėšas, pervesdami jas į specialiai Bučai paremti atidarytą sąskaitą.

Vos per tris paramos maistu ir būtiniausiais daiktais rinkimo dienas karo nuniokotos Bučos gyventojams palangiškiai ir kurorto svečiai paaukojo 30 palečių negendančių maisto produktų bei higienos priemonių ir kitų būtiniausių daiktų. Šia parama, kaip ir Savivaldybės už suaukotas lėšas nupirktais konservais, įmonių paaukotais šildytuvais ir kitais būtiniausiais daiktais, bendradarbiaujant su NVO organizacijomis gautomis tvarsliavomis, kitomis reikalingomis priemonėmis, maistu, užpildyti du vilkikai. Kitą savaitę į Ukrainą planuojama išsiųsti dar vieną vilkiką su humanitarine pagalba. 

Palangiškiai tiesia pagalbos ranką miestui-partneriui Ukrainoje – į Bučą išvyksta vilkikai su humanitarine pagalba, nuotrauka-1

Iš specialiai Bučai paremti paaukotų piniginių lėšų (kurių visų jūsų dėka suaukota jau per 41 tūkst. eurų), Palangos miesto savivaldybė nupirko 14 400 dėžučių konservų. Likusios lėšos (per 26 tūkst. eurų) vis dar yra sąskaitoje, už jas Palangos miesto savivaldybė, atsižvelgdama į konkrečius Bučos poreikius, pirks maisto produktų, medikamentų, medicininių ar kitų nuo karo kenčiantiems ukrainiečiams būtinų priemonių.

Palangiškiai tiesia pagalbos ranką miestui-partneriui Ukrainoje – į Bučą išvyksta vilkikai su humanitarine pagalba, nuotrauka-2

Pirmieji vilkikai jau pakraunami ir šiandien išvyks į Ukrainą, Bučos miestą, esantį vos 30 kilometrų iki Kijevo. Dar vienas vilkikas su humanitarine parama bus išsiųstas kitą savaitę. Per Bučą link Ukrainos sostinės eina automagistralė, tad šiame mieste vyko labai įnirtingos kovos, Miestas paverstas griuvėsiais, jo gyventojai šiuo metu neturi elektros bei šildymo, negali išeiti į lauką, todėl jiems ima stigti maisto.

Palangiškiai tiesia pagalbos ranką miestui-partneriui Ukrainoje – į Bučą išvyksta vilkikai su humanitarine pagalba, nuotrauka-3

Palangos miesto gyventojai bei svečiai ir toliau kviečiami aukoti Bučos miesto gyventojams – parama ilgai negendančiais maisto produktais nuo trečiadienio iki sekmadienio imtinai 15-19 val. renkama Palangos sporto centre (Sporto g. 3), prie pagalbos Bučos gyventojams taip pat galima prisidėti aukomis, pervedant jas į BĮ „Palangos socialinių paslaugų centras“ sąskaitą Nr. LT64 7180 6000 0313 0554, mokėjimo nurodymo paskirtyje įrašydami „Parama Bučos miestui“.

Palanga Palangiškiai parama Ukraina miestas Bučas Parama Bučos miestui aukos
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,939