Vestuvių biudžetas: kaip jį apskaičiuoti?

Vestuvių biudžetas: kaip jį apskaičiuoti?

Jei kada turėjote progą bendrauti su vestuves planuojančiais artimaisiais, turbūt jau esate matę sąskaitomis apsikrovusius, susirūpinusius jų veidus. Net ir mažiausias vestuves reikia suplanuoti. Juk norisi surasti ne tik labiausiai patinkančias, bet ir finansiškai draugiškiausias paslaugas ir prekes.

Klausimai į kuriuos būtina atsakyti

Suprantama, kad savarankiškai planuojant vestuves, be vestuvių planuotojo, kartais lūkesčiai ir realybė gali prasilenkti, nes patiems gana sunku susigaudyti tiekėjų bei paslaugų kainose. Vis dėlto, planuojant biudžetą, jaunieji pirmiausia turi atsakyti sau į šiuos klausimus:

·Koks bus dalyvių skaičius: 30, 50, 75, 100?

  • Šventės vietos lygis: restoranas, sodyba, vila, dvaras?
  • Bus nakvynė ar nebus? Kokia bus šventės trukmė? Ar vestuvės truks vieną, dvi ar net tris dienas?
  • Maistas ir gėrimai. Koks bus šventės meniu, kiek kartų bus tiekiamas maitinimas?
  • Vestuvių paslaugų tiekėjų ir pramogų kiekis. Kuo daugiau jų bus, tuo labiau didės biudžetas.
  • Dekoras. Kiek zonų reikės puošti? Ar rinksitės pradedančiąją ar patyrusią dekoratorę? Ar bus reikalinga nuoma?
  • Floristika. Ar nuomositės dirbtinių gėlių kompozicijas, ar puokštės bus kuklios, o gal bus svaiginančio dydžio?
  • Jaunųjų įvaizdis, vestuviniai žiedai: kaina, stilius, bendras poros įvaizdžio suderinamumas. Net žiedai turi didelės įtakos biudžetui, mat jei pirksite jau pagamintus dirbinius jie kainuos kur kas pigiau nei pagal Jūsų užsakymą pagaminti meilės simboliai. Lygiai taip pat aktualu ar kostiumą bei suknelę siūsitės, nuomositės ar pirksite.

Biudžeto atmintinė

Pastaba: svarbu suprasti, kad šioje atmintinėje nurodytiems biudžetams įtakos turi prieš tai išvardyti klausimai.

  • Biudžetinės vestuvės pernelyg neišlaidaujant gali kainuoti 4000-8000 eurų. Tai galėtų būti vestuvių popietė, kamerinės vestuvės. Po santuokos svečiai kviečiami keletą valandų pabūti gamtoje, pasimėgauti vaišėmis.
  • Jei tikimasi kokybiškos šventės 20-30 asmenų geroje vietoje, pasirinkus maistą, vedėją, fotografą, DJ, dekorą, saldų stalą, biudžetas – 8-13 tūkst. eurų.
  • Jei turėsite 30-40 svečių ir prie prieš tai minėtų tiekėjų pridėsite operatorių, koordinatorių, planuotoją, suma gali išaugti iki 16 tūkst. eurų.
  • Jei svečių turėsite 50-60, įskaitant anksčiau minėtus tiekėjus, tačiau rinksitės įspūdingą dekorą, apšvietimą ir t. t. viskas kainuos iki 20 tūkst. eurų.

Nepamirškite, kad augant kainoms (kuro, elektros, ir kt.), neišvengiamai kyla ir tiekėjų kainos.

Taigi, pradėjus planuoti šventę, pirmiausia būtina atsakyti sau, kokio lygio šventės norisi, ir nesitikėti, kad kokybė, įspūdis ir geras renginys kainuos pigiai. Beje, ieškant paslaugų tiekėjų, reikėtų atsižvelgti į jų atliktus darbus, atsiliepimus. Atminkite, ne visos vestuvių rinkoje esančios paslaugos yra būtinos.

Vestuvės vestuvių biudžetas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936