Praneša Karinės jūrų pajėgos: sekmadienį prasideda tris dienas vyksiančios pratybos, Palangos gatvėmis judės karinis transportas

Asociavi Lietuvos kariuomenės nuotr.
Asociavi Lietuvos kariuomenės nuotr.

Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos praneša, kad vasario 27 – kovo 1 dienomis Karinės jūrų pajėgos vykdys karinio rengimo patikrinimo pratybas. Jos apims ir Palangos savivaldybės teritoriją.

Pratybose dalyvaus visi Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų (KJP) daliniai. Pratybų metu bus tikrinami pajėgų kovinių parengčių lygiai.

Atsižvelgiant į pratybų scenarijų ir iškeltus uždavinius, veiksmai bus vykdomi KJP dalinių karinėse teritorijose, jų prieigose, Kuršių nerijoje ir Smiltynėje, Kuršių marių ir Klaipėdos uosto akvatorijoje. Klaipėdos ir Palangos miestų gatvėmis judės karinis transportas, Kuršių mariose ir Klaipėdos uosto akvatorijoje judės kariniai laivai ir kateriai.  

Karinės jūrų pajėgos užtikrins, kad griežtai bus laikomasi Kuršių nerijos nacionalinio parko lankymo taisyklių reikalavimų. Nebus apkasų įrengimo ir kitų kasimo darbų, nebus naudojama sunkioji karinė technika ar šaudoma imitaciniais šaudmenimis.

Karinio parengtumo patikrinimas ir pratybos ne karinėje teritorijoje yra įprastinė Lietuvos kariuomenės veikla.

Tokios pratybos leidžia jose dalyvaujantiems padaliniams ne tik treniruotis atlikti įvairias užduotis, bet ir būti pasiruošusiems nedelsiant reaguoti į realias grėsmes. Pratybose dalyvaujantys kariai yra aukštos motyvacijos ir supranta užduoties svarbą prisidedant prie Lietuvos,  NATO ir Europos Sąjungos išorinių sienų saugumo.

Lietuvos kariuomenė Karinės jūrų pajėgos pratybos Palanga karinis transportas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929