Meilė sau: kas tai ir kaip ją puoselėti?

Meilė sau: kas tai ir kaip ją puoselėti?

Ieškodami atsakymų, kaip priimti ir mylėti save, kiekvienas turime pereiti sudėtingų patirčių, išgyvenimų, skausmo ratą ir vėl sugrįžti ten, kur pradėjome – į save. Todėl, šiandien – apie meilę sau. Vis dėlto, net ir pasiteiravus kelių skirtingų žmonių, kas tai yra meilė, kiekvieno atsakymas skirsis.

Savistaba ir sąmoningumas

Kaip sako energetikai, tai – „minkšta“ energija, kuomet kūnas atsipalaiduoja, jaučiasi ramus. Na, o kai esame įsitempę, nesame tuo, kuo išties esame. Tiesa ta, jog net kai gyvenime vyksta itin skaudus įvykis, reikia mokėti save apsikabinti su meile.

Yra zen posakis –„Gyvenk nepalikdamas pėdų“. Stebėkime save, kodėl sakome tai, ką norime pasakyti? Ar norime priimti, o gal mums skauda? Gal tik vakar kažkas mus atstūmė, o dabar norime pasiguosti ar net įkąsti kitam... Stebėkite save – ar tai kyla iš meilės, atsipalaidavimo, ar visgi iš įtampos?

Kad ir kaip bebūtų, mes visą gyvenimą mokomės save pamilti, nes kartais, didelių įtampų apsupty, mes pamirštame apie meilę sau... Ir tame nėra pabaigos. Kai dėmesys tik išorėje, mums sunku ir išties trūksta meilės. Būdami išorėje apgauname save ir reikalaujame iš kito žmogaus, jog jis neva privalo mums kažką duoti. Taip kalba mūsų atstumas, įskaudintas, nepamatytas vidinis vaikas.

Kuomet mes grįžtame į save, į savo centrą, mums nieko netrūksta ir nieko nereikia, nes čia ir dabar esame pilni meilės. Tačiau, kuomet patirtys nėra malonios – sunku nuraminti tą valties siūbavimą. Skausmas rimsta su savistaba, sąmoningumu ir kuomet priimame save be kaltinimų.

Būdai kaip sugrįžti į save

Puikus būdas kaip susigrąžinti meilę sau ir vidinę pusiausvyrą – SPA (Klaipėda). Taip jau yra, kad įvairūs masažai, pirtys leidžia mums atsipalaiduoti, sugrįžti į ramybę bei pamiršti nerimą, stresą, negandas. Todėl taip – paprasčiau susidėlioti visus taškus ant i ir toliau puoselėti save ir savo sielą, dvasią, kūną. Sanatorijos bei Royal SPA Residence (Birštonas) taip pat gali pasiūlyti nuostabių ir įdomių SPA kompleksų, kurie ne tik pagerins sielos būklę, bet ir sveikatą. Juk sakomas – „Sveika siela, sveikas kūnas“.

Kitas būdas – gamta. Mes visi daugiau ar mažiau esame gamtos vaikai, todėl sugrįžimas į ją, mus visus nuteikia teigiamai. Tai gali būti miškas, ežeras, jūra. Dabar pasiūloje yra nemažai vienkiemių namelių, vidury miško ar šalia ežero, kuriuos galima išsinuomoti vienam ar su antra puse bei taip atitrūkti nuo nuolatinio aplinkos triukšmo, gatvių šurmulio, kitų žmonių. Pameditavę tokioje aplinkoje nesunkiai susigrąžinsite meilę sau, o jei keliausite su mylimu žmogumi, pastiprinsite ir meilę vienas kitam.

Toliau – gyvūnai. Tikrai žinoma, kad jie žmonėms teikia teigiamas ir geras emocijas, todėl pasijodinėjimas žirgais, apsilankymas delfinariume ar kitoje panašioje, su gyvūnais susijusioje, veikloje. Leis ne tik pasinerti į gyvūnijos pasaulį, bet ir pasinerti į ramybės būseną, nes juk mažieji padarėliai tik ir atneša ramybę, džiaugsmą, vidinę laimę, meilę.

SPA Klaipėda Royal SPA Residence Birštonas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938