Palangoje planuojamą ekstremalaus sporto aikštyną įvertino bendruomenė

Palangoje planuojamą ekstremalaus sporto aikštyną įvertino bendruomenė

Pirmadienį Savivaldybėje vyko Palangoje planuojamo ekstremalaus sporto aikštyno projektinių pasiūlymų viešasis svarstymas su visuomene. Šio susitikimo metu bendruomenės nariai ne tik susipažino su planuojamo aikštyno sprendiniais, bet ir išsakė savo pasiūlymus bei pastabas. Į bendruomenės nuomonę bus atsižvelgta koreguojant projektinius pasiūlymus.

Pristatymo metu projekto rengėjai su bendruomene aptarė aikštyno kokybiško apšvietimo klausimus siekiama suteikti galimybę riedutininkams, riedlentininkams bei BMX dviračių entuziastams jiems skirtomis pramogomis džiaugtis kiek galima ilgesnį paros laiką. Taip pat buvo aptarti mažosios architektūros klausimai, nuspręsta didinti suoliukų ir prie jų planuojamų šiukšliadėžių skaičių, išsakytas pasiūlymas parke įrengti ir geriamojo vandens fontanėlį. Kadangi modernus ekstremalaus sporto aikštynas bus įrengtas S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje esančios automobilių stovėjimo aikštelės rytinėje dalyje, netoli Palangos sporto arenos, kalbėta ir apie saugumo klausimus – tartasi, kaip ekstremalaus sporto aikštynas bus atskirtas nuo automobilių stovėjimo aikštelės.

Planuojamas aikštynas skirstomas į keletą zonų: vieną – daugiafunkcinę, skirtą riedutininkams, riedlentininkams ir BMX dviratininkams, antrąją – riedučiams ir riedlentėms, trečiąją – BMX dviratininkams. Pagal projektą visi aikštyno elementai bus išdėstyti tarpusavyje logiška seka, išlaikant saugius atstumus tarp jų, o ten, kur reikia, – paliekant pakankamai vietos įsibėgėti. Aikštyne numatoma įrengti ne mažiau kaip 10  įvairaus sudėtingumo ekstremalaus sporto mėgėjams tinkančių įrenginių.

Pasak Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus, Palangoje, kaip ir visoje šalyje, ekstremalus sportas darosi vis populiaresnis, tačiau šiuo metu kurorto jaunuoliai gali džiaugtis tik ekstremalaus sporto mėgėjams skirtu įrenginiu šalia Senosios gimnazijos. „Šis jau yra morališkai pasenęs, todėl naujas, modernus bei saugumo reikalavimus atitinkantis ekstremalaus sporto aikštynas kurorte yra būtinas. Projektuojamame aikštyne numatytų elementų pobūdis ir įvairovė leis ekstremaliu sportu džiaugtis bei mėgautis tiek pradedantiesiems, tiek ir pažengusiems šio sporto entuziastams. Naujos galimybės praturtins jaunųjų palangiškių laisvalaikį, praplės kurorto jaunimo laisvalaikio praleidimo erdves bei formas“, – kalbėjo Š.  Vaitkus.

Palangoje planuojamą ekstremalaus sporto aikštyną įvertino bendruomenė, nuotrauka-1
Palanga Ekstremalaus sporto aikštelė modernus ekstremalaus sporto aikštynas viešasis svarstymas bendruomenė riedutininkai riedlentininkai BMX dviratininkai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936