Savaitės rungtynėse – viltis sugriebti pirmojo septyneto šiaudą

 Savaitės rungtynėse – viltis sugriebti pirmojo septyneto šiaudą

„7bet-NKL“ savaitės rungtynėse Šakių „Vytis“ namuose priims Palangos „Kuršių“ krepšininkus.

Šiuo metu abi komandos yra už pirmojo septyneto ribos – „Vytis“ su 12 taškų rikiuojasi aštuntas, o vienu tašku atsiliekantys palangiškiai žengia devinti.

19.30 val. prasidedančias rungtynes tiesiogiai transliuos Info TV ir Delfi TV.

Praėjusioje tarpusavio akistatoje savo pranašumą po atkaklios kovos 92:90 įrodė „Kuršiai“.

Tame mače Šakių ekipa vertėsi be savo keturių žaidėjų: Aurelijaus Pukelio, Šarūno Vingelio, Pauliaus Beliavičiaus ir Gabrieliaus Čelkos.

Visgi šeštadienio susitikime praradimų turės Palangos komanda. Sausio 11 d. paskelbta, kad rungtynės tarp „Kuršių“ ir Vilniaus „Perlo Energijos“ buvo nukeltos dėl patvirtintų COVID-19 atvejų abiejose komandose.

Palangos ekipos gretose koronavirusu užsikrėtė Herkus Kumpys ir Justinas Youngas.

„Visa komanda pasidarė testus ir buvo aptikti du teigiami koronaviruso atvejai, – komandos situaciją aptarė „Kuršių“ generolas Povilas Šakinis. – Abu užsikrėtusieji neturi jokių simptomų, bet jie yra saviizoliacijoje. Ketvirtadienį dalis komandos jau grįžo į treniruotes.“

Tačiau prieš artėjantį susitikimą Palangos komanda turi ir džiugių žinių. Praėjusią savaitę po traumos sugrįžo Laurynas Mikalauskas. 36-erių 205 cm ūgio centras gruodžio 4 d. sužaidė paskutines rungtynes, po kurių P. Šakiniui auklėtinio teko laukti mėnesį.

„Laurynas į rungtynes sugrįžo praktiškai be treniruočių. Baiminausi dėl to, kaip jis po tiek laiko atrodys, bet jis sužaidė gana solidžiai, – rungtynes prieš „Telšius“ prisiminė Palangos ekipos treneris. – Jam tai buvo nebloga pradžia, bet ir vėl turėjome tas kelias dienas be treniruočių, nes testavomės. Jis traumą išsigydė, padarinių nėra. Bet vis tiek jį prižiūrime ir ribojame krūvius, kad jis rungtynėse duotų mums didelę naudą.“

Pergalingame sugrįžimo mače L. Mikalauskas per 28 minutes pelnė 11 taškų (2/5 dvit., 7/10 baud.), atkovojo 11 kamuolių, perėmė 1 kamuolį, vienąsyk suklydo bei surinko 23 naudingumo balus.

Šiose rungtynėse savo debiuto sulaukė ir „Kuršių“ naujokas Rokas Jocys.

„Tikėjausi, kad bus blogiau. Jam nesukrito metimai, bet visur kitur jis davė naudos – buvo naudingas komandai, – apie naujoko debiutą kalbėjo P. Šakinis. – Negaliu pasakyti, ar jis bus pagrindinis, ar pagalbinis žaidėjas, bet jis kiekvienose rungtynėse turės savo vaidmenį. Bandysime ieškoti progų, kur galime jį išnaudoti.“

Pirmosiose savo sezono rungtynėse 17-metis per 26 minutes pelnė 6 taškus (1/3 trit., 3/4 baud.), atkovojo 7 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, blokavo 1 metimą, vienąsyk suklydo bei surinko 6 naudingumo balus.

Tuo metu Šakių klubo gretose penktadienį po kelių savaičių pertraukos į rikiuotę sugrįžo Paulius Beliavičius. Išsigydęs traumą, 33-ejų kaunietis rungtynėse su „Mažeikiais“ per 30 minučių pelnė 16 taškų (2/2 dvit., 3/10 trit., 3/4 baud.), atkovojo 5 kamuolius, perėmė 2 kamuolius ir surinko 20 naudingumo balų.

„Šeštadienio rungtynių kaina yra didžiulė – patekimas į septynetą. Laukia įtemptos ir gražios rungtynės, – prieš artėjantį mačą sakė „Vyčio“ treneris Erikas Kučiauskas. – Tačiau mūsų likimas priklausys dar nuo kitų rungtynių, jei norime galvoti apie septynetą.“

Tokią malonę galėtų suteikti „Šilutė“ ir Vilkaviškio „Perlas“, kurie atitinkamai užima septintąją ir šeštąją turnyrinės lentelės pozicijas.

Tačiau E. Kučiauskas neslėpė optimizmo, mat net ir atsidūrus antrame pogrupyje vis tiek galima pasiekti komandos tikslą.

„Iš antrojo pogrupio irgi galima nusikapstyti iki finalinio ketverto, tik toks kelias yra žymiai sunkesnis, – sakė jis. – Viskas, kas buvo, jau praėjo – turime žiūrėti į priekį. Kur atsidursime, ten ir būsime. Jei papulsime į antrąjį pogrupį, tuomet stengsimės atsidurti aštuntoje vietoje. Mūsų tikslas yra finalinis ketvertas, o iš kokios pozicijos iki ten nueisime, tai labai greitai ir pamatysime.“

Antroji tarpusavio akistata tarp komandų jau šiandien, rungtynes tiesiogiai nuo 19.30 val. stebėkite per Info TV ir Delfi TV.

NKL Palangos „Kuršiai“ krepšinis Palangos krepšinis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936