Palangos miesto savivaldybės administracijos languose sužibo atminimo liepsnelės

Palangos miesto savivaldybės administracijos languose sužibo atminimo liepsnelės

Sausio 13-ąją, Laisvės gynėjų dieną, Palangos miesto savivaldybė tradiciškai prisijungė prie pilietinės iniciatyvos „Atmintis gyva, nes liudija“ bei languose dešimčiai minučių įžiebė tautos vienybę ir atminimą simbolizuojančias žvakutes.

„Kasmet sausio 13-osios rytą įžiebdami žvakutes, mintimis vėl nusikeliame į kruvinus 1991-ųjų įvykius ir prisimename tuos, kurie kovoje už mūsų tautos laisvę paaukojo savo gyvybę. Laisvės gynėjų diena taip pat kasmet mums primena, jog didžiausia tautos stiprybė yra vienybėje, o laisvė nėra savaime suprantama duotybė – ją reikia išsikovoti ir saugoti“, – sakė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Akciją „Atmintis gyva, nes liudija“, jau penkioliktą kartą organizuoja Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti. Šia pilietine iniciatyva prisimenamas 1991 metų sausis, kai vienybės ir laisvės siekio vedini Lietuvos piliečiai pasiekė istorinę pergalę. Tauta atsilaikė prieš sovietinių okupantų ir vietinių kolaborantų agresiją bei bandymą karine jėga įvykdyti perversmą ir apgynė atkurtos valstybės nepriklausomybę. 

Laisvės gynėjų diena Palangoje bus paminėta ir kitais renginiais. Sausio 13 d. vidurdienį Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje bus aukojamos - šv. Mišios už laisvės gynėjus.

13 val. vyks gėlių padėjimo ceremonija prie generolo J. Žemaičio paminklo. Šiame renginyje dalyvaus Palangos kultūros ir jaunimo centro Jūros šaulių vyrų choras ir moterų vokalinis ansamblis „Guboja“.

Šventojoje taip pat vyks Laisvės gynėjų dienai skirti renginiai: nuo 13 val. iki 19 val. Šventosios centrinėje aikštėje rengiama visuomeninė akcija „Laisvė“, kurios metu visi norintys kviečiami atsinešti ir uždegti atminimo žvakutę. 19 val. aikštę papuoš vaizdo projekcija „Vienybės ugnis“.

Šventosios Švč. Mergelės Marijos Jūrų Žvaigždės bažnyčioje 18 val. bus aukojamos šv. Mišios už laisvės gynėjus.

Palangos miesto savivaldybės administracijos languose sužibo atminimo liepsnelės, nuotrauka-1
sausio 13 Laisvės gynėjų dieną Palangos miesto savivaldybė pilietinė iniciatyva „Atmintis gyva nes liudija“ žvakutės
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936