Džiugi žinia palangiškiams – SAM neatmeta galimybės perimti sanatorijos „Pušynas“

Džiugi žinia palangiškiams – SAM neatmeta galimybės perimti sanatorijos „Pušynas“

Socialiniame tinkle Palangos savivaldybės meras paskelbė džiugią žinią visiems, kuriems aktualus poilsio ir reabilitacijos centro „Pušynas“ likimas. 

„SAM kanclerė Jurgita Grebenkovienė apie „Pušyno“ perėmimą SAM žinion: „Nesame nusiteikę priešiškai. Tai labai rimtai vertiname ir galimybes matome“

Šiandien vykusio Seimo Audito komiteto posėdyje, be kitų, svarstytas ir palangiškiams itin aktualus klausimas dėl Vidaus reikalų ministerijos pavaldžių viešųjų įstaigų (taigi – ir sanatorijos „Pušynas“) likvidavimo ir jų turto perdavimo VĮ Turto bankui. Dalyvavau šiame posėdyje, išsakiau savo nuomonę – kad būtina išsaugoti sanatorinį gydymą bei darbo vietas kurorte ir užtikrinti viešąjį interesą. Komiteto sprendimas nuteikė pozityviai – įstaigos neturi būti likviduojamos.

Posėdžio metu pasisakęs Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma  taip teigė nepritariantis šių įstaigų likvidavimui ir siūlo jas perduoti SAM. „Tiesiog sakykime, kad įstaigos neturi būti likviduojamos – pasakykime savo poziciją“, – sakė J. Razma. 

Nudžiugino ir šiandien Seimo Audito komiteto posėdyje dalyvavusios SAM kanclerės Jurgitos Grebenkovienės pozicija – kanclerė teigė, jo ministerija mato variantų, kaip būtų galima perimti „Pušyną“ – per paslaugų poreikį sveikatos tinklo reformos kontekste. „Nesame nusiteikę priešiškai – tai labai rimtai vertiname ir galimybes matome“, – posėdyje sakė J. Grebenkovienė.  

Esu nuoširdžiai dėkingas Seimo Audito komiteto nariams bei SAM kanclerei už atsakingą bei dalykišką požiūrį į šį ne tik palangiškiams aktualų klausimą ir siekį rasti geriausius sprendimo būdus. SAM kanclerės ir Seimo Audito komiteto šiandien išsakyta pozicija tikriausiai vieni iš gražiausių žodžių, kokius šimtas „Pušyno“ darbuotojų bei jų šeimos narių išgirdo prieš pat šv. Kalėdas.

Lauksime tolimesnių sprendimų ir tikėkimės, kad gydymo įstaiga, kitąmet švęsianti veiklos 50-mečio jubiliejų, išliks bei ir toliau teiks reabilitacijos paslaugas visos Lietuvos gyventojams.“

Palanga Poilsio ir reabilitacijos centras Pušynas meras SAM
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929