Keli šimtai palangiškių protestavo prieš VRM sprendimą likviduoti reabilitacijos centrą „Pušynas“

Keli šimtai palangiškių protestavo prieš VRM sprendimą likviduoti reabilitacijos centrą „Pušynas“

Šiandien vidurdienį Palangoje keli šimtai žmonių išreiškė savo palaikymą Palangos miesto savivaldybės nariams, kurie siekia išsaugoti poilsio ir reabilitacijos centrą „Pušynas“ bei nori pasipriešinti Konkurencijos tarybos norui iš savivaldybės atimti neseniai pastatytą miesto baseiną ir jį perduoti valdyti privačiam verslui.

Palaikymą Palangos savivaldybės tarybos nariams kiek anksčiau išreiškė ir Lietuvos Savivaldybių asociacija (LSA), o šios dienos palaikymo akcijoje dalyvavo ir kaimynai – į Savivaldybės palaikymo akciją atvyko Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

Palaikymo akciją organizavo bendruomenė „Palangos santarvė“, kuri išplatintame pranešime ragino susitelkti ir užkirsti kelią sanatorinio gydymo ir viešųjų paslaugų naikinimui kurorte. 

Ketvirtadienio popietę prie Palangos baseino susirinko keli šimtai palangiškių, kurie rado laiko darbo dienos metu išreikšti savo pilietinę poziciją ir palaikyti Palangos miesto tarybos narių pastangas siekiant pasipriešinti sanatorinio gydymo Palangoje naikinimui, privatizuojant reabilitacijos centrą „Pušynas“, taip pat jie palaikė Savivaldybės poziciją, kad Palangos baseinas, kuriame teikiama nemažai socialinių paslaugų, turi išlikti miesto, o ne privatininkų rankose. 

Kaip skelbiama socialiniuose tinkluose, akcijos metu pradėti rinkti gyventojų parašai su prašymu užkirsti kelią planams privatizuoti poilsio ir reabilitacijos centrą „Pušynas“ ir taip išsaugoti pagrindinį kurorto prioritetą – sanatorinį gydymą, leisti Palangos miesto savivaldybei ir toliau pačiai valdyti savo turtą – už Palangos miesto savivaldybės bei valstybės lėšas pastatytą Palangos miesto baseiną ir neleisti privačiam verslui pelnytis iš baseine teikiamų viešųjų paslaugų.

Vidaus reikalų ministerijos ir Konkurencijos tarybos sprendimus kritikuojama ir dėl to, kad likvidavus poilsio ir reabilitacijos centrą „Pušynas“  ir Palangos miesto baseiną perdavus į privatininkų rankas darbo darbo netektų apie pusantro šimto darbuotojų.

Parašai prie miesto baseino ir „Pušyno“ bus renkami iki sausio 1 d., taip pat yra galimybė internete pasirašyti peticiją. Parašai bus įteikti aukščiausiems šalies vadovams.

Primename, kad visuomenės, o ypač Palangos miesto savivaldybės tarybos narių ir palangiškių pasipiktinimo sulaukė Vidaus reikalų ministerijos pranešimas apie planus atsisakyti penkių šiai ministerijai pavaldžių įstaigų. Išplatintame pranešime buvo teigiama, jog VšĮ Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmai, VšĮ valstybės ir savivaldybių tarnautojų mokymo centras „Dainava“ ir VšĮ VRM Poilsio ir reabilitacijos centras „Pušynas“ bus likviduotos, o jų turtas perduotas Turto bankui.

Pradėti rinkti parašai dėl „Pušyno“ ir baseino išsaugojimo, pasirašyti galima ir elektroniniu būdu čia: 

https://www.peticijos.lt/visos/78365/del-palangos-baseino-ir-sanatorijos-pusynas-issaugojimo/

Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr.
Palanga Piketas palaikymo akcija Palangos santarvė Poilsio ir reabilitacijos centras „Pušynas“ Agnė Bilotaitė Antanas Kalnius Daina Eimanavičienė Palangos baseinas Palangos meras
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936