Kviečiame į advento popiečių ciklo „Stebuklus kuriame patys“ renginį – Kalėdinių karpinių parodą ir edukaciją

Kviečiame į advento popiečių ciklo „Stebuklus kuriame patys“ renginį –  Kalėdinių karpinių parodą ir edukaciją

Kviečiame visus į jaukią žiemos popietę Advento dirbtuvėse, įsikūrusiose Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje. Jose Kalėdų laukimą galėsime paversti stebuklingu! 

Šį kartą susitiksime su liaudies meistre ir pedagoge Odeta Tumėnaitė-Bražėniene. Ji iš balto popieriaus lapo gali iškirpti bet ką – medį, gėlę, vasarą, žiemą, žemę, dangų ir, kai sako ji pati, visą savo gyvenimą. Jos karpiniai pripažinti tautiniu paveldu, o jai pačiai suteiktas tautinių amatų meistro vardas. Liaudies meistrė taip pat puikiai raižo raižinius, kuria eilėraščius, iliustruoja leidinius. Per 30 kūrybos metų yra dalyvavusi daugelyje parodų Lietuvoje ir užsienyje, jos karpiniai pristatomi pasaulio karpinių kataloguose. 

Gruodžio 16 dieną 16 valandą kviečiame į Odetos Tumėnaitės-Bražėnienės parodos „Kalėdiniai karpiniai“ atidarymą.

Karpiniai-paveikslai persmelkti mitine pasaulio samprata. Gamtos, žmonių gyvenimo ar metų laiką nusakančiose motyvuose vaizduojamas Gyvybės medis. Simbolių kalba autorė karpiniuose perteikia žmonių buities tradicijas, gamtos grožį, švenčių motyvus. 

Kita parodos dalis yra taikomojo pobūdžio karpiniai: tradicinės užuolaidėlės, suvenyrai, angelai, kalėdiniai žaislai, kuriuose įpinti paukščių, augmenijos, gėlių motyvai. Odetos Tumėnaitės-Bražėnienės karpinius menotyrininkai lygina su originalios kompozicijos grafikos lakštais.

Po parodos pristatymo autorė pakvies į karpinių edukaciją. Kartu su meistre patirsime stebuklą, matydami, kaip popieriaus lapas virsta snaige, angelu ir kitu jūsų išmonės ir fantazijos padiktuotu karpiniu. 

Kalėdų laukimo laiką praleiskime kartu ir padovanokime sau ir vaikams įsimintinas valandas su karpinių meistre OdetaTumėnaite-Bražėniene.

Renginys nemokamas. Jis yra finansuojamas iš Palangos miesto savivaldybės Etninė kultūros plėtros programos lėšų.

Būtina registracija tel. nr. 8 460 54559 arba el. p. [email protected]

Primename, kad privaloma turėti Galimybių pasą.

Laukiame Jūsų Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje, Vytauto g. 23A, Palanga.

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus Advento dirbtuvės Stebuklus kuriame patys Kalėdinių karpinių paroda liaudies meistrė pedagogė Odeta Tumėnaitė-Bražėnienė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936