Julija Balčiūtė – Europos karatė taurės vicečempionė

Julija Balčiūtė – Europos karatė taurės vicečempionė

Savaitgalį Kėdainiuose susirinko geriausi Europos kovotojai. Čia įvyko Europos karate kiokušin taurės varžybos, kuriose vicečempione tapo Palangos karate kiokušin klubo „Shodan“ sportininkė Julija Balčiūtė.

Pirmoje kovoje Julija stipriais rankų smūgiais įveikė varžovę, buvo stipresnė ir aktyvesnė už ukrainietę Anastasiia Khrustalova. Pusfinalyje susitiko su pajėgia Europos prizininke vengre Csenge Toth, ši dvikova truko 2 pratęsimus, po antrojo pratęsimo visi teisėjai pergalę atidavė Julijai. Finalinėje kovoje Julija susitiko su tautiete, Europos prizininke Aneta Meškauskiene, finalinė kova truko net 3 pratęsimus, po kurių Julija nežymia nusileido kitai lietuvei ir tapo vicečempione.

Julija nuo mažų dienų karate žinių semiasi Palangos karatė kiokušin mokykloje „Shodan“. Sportininkė yra iškovojusi tiek jaunučių, tiek jaunių Europos čempionės titulų, šiuo metu Julija sportuoja pas trenerius: Margarita Čiuplytė, Dmitrij Aleksandrov, daugkartinius Europos čempionus, iš Vilniaus „Shin“ klubo, taip pat grįžinėja treniruotis į Palangą. 

Džiaugiamės, kad Julijai puikiai pavyko sustartuoti suaugusių taurės varžybose, o prieš 3 savaites vykusiame Europos jaunimo čempionate tapo prizininke ir užėmė 3 vietą. Julija nenustoja tobulėti ir siekia sportinių aukštumų pereidama į aukščiausio lygio suaugusių varžybas, tikimės ir linkime Julijai dar didesnių pergalių ateityje.

Julija Balčiūtė – Europos karatė taurės vicečempionė, nuotrauka-1
Kėdainiai Europos karate kiokušin taurės varžybos vicečempionė Palangos karate kiokušin klubo „Shodan“ sportininkė Julija Balčiūtė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938