Tęsiame advento popiečių ciklą „Stebuklus kuriame patys“

Tęsiame advento popiečių ciklą „Stebuklus kuriame patys“

Kviečiame visus – į jaukias žiemos popietes Advento  dirbtuvėse, įsikūrusiose Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje. Jose Kalėdų laukimą galėsime paversti stebuklingu!

Nusipynę Advento vainikus ir jais papuošę savo namų duris ar radę garbingą vietą namuose, nusipynę kalėdinį žaisliuką, namų dekorą ar mažą dovanėlę iš šiaudų galime pradėti ruoštis kitiems Kalėdų stebuklams – lieti  medumi kvepiančias žvakes, namams ar dovanėlėms  draugams. Kalėdų laukimo laiką praleiskime kartu ir padovanokime sau ir vaikams įsimintinas valandas, kartu liedami vaškines žvakes.

Sigutė Bendikienė, jau aštuonerius  metus  muziejuje puoselėja žvakių iš vaško liejimo tradiciją. Ir šiais metais, gruodžio 11d. 11val., kviečiame į dirbtuves,  susipažinti su tradiciniu vaškinių žvakių liejimu, sužinoti apie Advento ir Kalėdų tradicijų ištakas, jų puoselėjimą šeimoje, bei išskirtinę lietuvių bičiulystę su bitėmis, o klausant pasakojimo, išsilieti vaškinę žvakę ir parsinešti į namus šilumą ir  medaus kvapą.

Ugnies kūrenimo tradicija be galo sena: kadaise mūsų protėviai kūrendavo aukurus,  seneliai ir proseneliai - krosnis, o mes paprastai deginame parafinines žvakes.  Iki tol visuose namuose buvo tik tikros bičių vaško žvakės, kurias uždegdavo per šventes ar tiesiog pritrūkus šviesos bei šilumos, kuriomis sutikdavo ir išlydėdavo kiekvieną žmogų, kurių dėka namai ne tik šviesdavo, tačiau ir pakvipdavo vasarišku jaukumu. Šie maži gamtos stebuklai pamažu vėl grįžta ir į mūsų namus – pasakoja Sigutė Bendikienė.

Laukiame Jūsų. Žvakių liejimo medžiagos bus paruoštos.

Renginys nemokamas. 

Renginys finansuojamas Palangos miesto savivaldybės Etninė kultūros plėtros programos lėšomis.

Būtina registracija tel. nr. 8 460 54559, el. p [email protected] ir Galimybių pasas.

Susitikimas vyks Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje, Vytauto g. 23A, Palanga.

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus Advento dirbtuvės meistrė Sigutė Bendikienė tradicinis vaškinių žvakių liejimas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936