Pilietiškumo pamokos ir karjeros planavimas kitaip

Pilietiškumo pamokos ir karjeros planavimas kitaip

Lapkričio 23-iąją minime Lietuvos kariuomenės dieną. Palangos senosios gimnazijos mokiniai apie tai kalbėjo ne tik per istorijos ir pilietiškumo pamokas. Su tarnyba Lietuvos kariuomenėje jie turėjo galimybę susipažinti iš arčiau. Lapkričio 24 dieną abiturientai klausė paskaitos apie privalomąją pradinę karo tarnybą ir tarnybos būdus Lietuvos kariuomenėje: nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą, profesinę karo tarnybą, kario savanorio tarnybą, jaunesniųjų karininkų vadų mokymus. Mokiniai sužinojo ir apie kariuomenės uždavinius taikos metu. Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos Klaipėdoje štabo seržantė Reda Montvilienė išvardijo privalumus, kuriuos suteikia nuolatinė privalomoji pradinė karo tarnyba.  O jaunuoliams, kurie planuoja sieti savo ateitį su Lietuvos kariuomene, priminė, kad jie turi galimybę įsilieti į profesinės karo tarnybos karių gretas mokydamiesi Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje (LKA), pasakojo, kodėl tai yra naudinga mums ir mūsų kraštui. Susitikimo su kariais pabaigoje gimnazistai noriai domėjosi  šiuolaikinės armijos ginkluote ir kita amunicija.

Dar labiau prie kario kasdienybės priartėjo III klasių gimnazistai, lapkričio 30 dieną lankydamiesi Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione. Juos pasitikęs bataliono vadas pulkininkas leitenantas Tomas Auželis pasakojo apie dragūnų istoriją, pavadinimo kilmę (jį susiejo su žodžiu ,,drakonas“), misiją taikos ir karo metu. Jis akcentavo, kad būtent dabartiniai neramumai pasienyje leidžia teorinį mokymą išbandyti praktiškai. Štabo seržantė Reda Montvilienė ir trečiokus žaidimų forma supažindino su privalomąja pradine karo tarnyba ir tarnybos būdais Lietuvos kariuomenėje. Be paskaitų, gimnazistai galėjo šiek tiek pajusti ir kario kasdienybę: suprato, kas yra drausmė (buvo griežtai draudžiama fotografuoti), eiliniai kariai jiems pademonstravo karinę ginkluotę, papasakojo apie ginklų panaudojimą skirtingose situacijose, supažindino su karinėmis transporto priemonėmis.

Tai buvo prasmingos pilietiškumo pamokos, skatinančios siekti profesinės kario karjeros. Jas mokiniams organizavo bibliotekininkė, karjeros specialistė Jūratė Vaišvilė ir istorijos mokytojai metodininkai Rima Dargienė ir Audrius Stonkus.

Pilietiškumo pamokos ir karjeros planavimas kitaip, nuotrauka-1 Pilietiškumo pamokos ir karjeros planavimas kitaip, nuotrauka-2 Pilietiškumo pamokos ir karjeros planavimas kitaip, nuotrauka-3 Pilietiškumo pamokos ir karjeros planavimas kitaip, nuotrauka-4

Jūratė Vaišvilė, karjeros specialistė

Palangos senosios gimnazija Lietuvos kariuomenės diena pilietiškumo pamokos karjera
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938