Stebuklus kuriame patys

Stebuklus kuriame patys

Kviečiame visus – šeimomis ir po vieną, mažus ir didelius – į jaukias žiemos popietes Advento  dirbtuvėse, įsikūrusiose Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje. Jose Kalėdų laukimą galėsime paversti stebuklingu!

Nusipynę Advento vainikus ir jais papuošę savo namų duris ar radę garbingą vietą namuose galime pradėti ruoštis kitiems Kalėdų stebuklams - pinti šiaudinius kalėdinius papuošalus, namams ar dovanėlėms  draugams. Kalėdų laukimo laiką praleiskime kartu ir padovanokime sau ir vaikams įsimintinas valandas, kartu kurdami šiaudinius papuošalus.

Gruodžio 4 d. d. 14 val. kartu su meistre Jurga Kasčiukaite Kutkiene pinsime Kalėdinius žaisliukus iš šiaudų. O kurdami šnekučiuosimės apie  šiaudinių žaislų, girliandų  ar kitų šiaudinių papuošalų pynimo ar rišimo tradicijas, sužinosime kokie šiaudai tinka pynimui ar rišimui kaip juos reikia pasiruošti darbui. 

Jurga Kasčiukaite Kutkiene yra tautodailininkė, sertifikuota tradicinio paveldo meistrė - šiaudinius sodus, girliandas ir eglutės žaisliukus  mokiausi verti iš savo mamos Juzės Šaknytės Kaščiukienės, o ši mokėsi  iš savo mamos. Juzė pasakojo, kad žiemos metu mama susisodindavo vaikus, atnešdavo šiaudų ir jie darydavo visokias grožybes, kuriomis vėliau pasipuošdavo namus. Mažieji vaikai verdavo girliandas ir įvairius žaisliukus, o mama suverdavo sodą, kurį pakabindavo virš stalo. Panašiai mokiausi ir aš, pasakoja tautodailininkė Jurgita.

Savo vertus šiaudinius sodus,  girliandas ir eglutės žaisliukus  tautodailininkė Jurga Kasčiukaite Kutkiene pristao įvairiuose renginiuose, mugėse, parodose. 

Laukiame Jūsų. Pynimo medžiagos - šiaudų meistrė atsiveš.

Renginys nemokamas 

Būtina registracija tel. nr. 8 460 54559, el. p [email protected] ir Galimybių pasas.

Susitikimas vyks Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje, Vytauto g. 23A, Palanga.

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus Advento dirbtuvės meistrė Jurga Kasčiukaitė Kutkienė Kalėdiniai žaisliukai iš šiaudų
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936