Palangos lopšelis-darželis „Nykštukas“ švenčia 49-ajį gimtadienį

Palangos lopšelis-darželis „Nykštukas“ švenčia 49-ajį gimtadienį

Sveikinu visą Palangos lopšelio-darželio „Nykštuko“ bendruomenę su gražiu gimtadieniu. 49 metai nėra daug, kai lyginu juos su kitomis miesto įstaigomis, kurios jau skaičiuoja virš šimto savo veiklos metų. Bet jei kalbėsime apie sukauptą patirtį, atliktus darbus ir pasiekimus, ne visada metų skaičius apsprendžia jų kiekį ir kokybę. 

Metai gali praeiti ramiai, vienodai, atliekant jau žinomus, rutina tapusius darbus, be didelių pokyčių ir naujovių. Arba gali būti pilni naujų ieškojimų, pokyčių, bandymų, patirtų sėkmių ir nesėkmių.  Pirmuoju atveju, mes užsitikriname ramų ir užtikrintą gyvenimą, kuriame įgyvendinama mažai naujų idėjų, o patirtis ir išmintis kaupiama lėtai. 

Kitu atveju, viskas vyksta labai greitai, įgyjama vis naujos patirties ir žinių, naudojamos naujos technologijos, įgyjamas didesnis pasitikėjimas savo jėgomis, nevengiama naujų iššūkių.

Mūsų įstaigos metams būdingas antrasis variantas. 

Viską reikėjo kurti, pirkti, mainyti, diegti, derinti, sisteminti, struktūrizuoti. 

Kiekvieni metai atnešdavo vis naujų iššūkių: kaip aprūpinsime mokymo priemonėmis, kaip adaptuosis naujai atvykę ugdytiniai ir mokytojai, kokias tradicijas puoselėsime ir palaikysime, kaip formuosime mokytojų kolektyvą, kursime darbo ir tvarkos sistemas, nustatysime veiklos kokybės kriterijus ir kt.

Nebuvo metų, neatnešusių problemų, iššūkių, kurių sprendimas buvo gyvybiškai svarbus užtikrinant įstaigos normalų funkcionavimą. 

Šiandien galiu pasidžiaugti, kad iškilusios problemos mūsų nepalaužė, bet užgrūdino.

Tapome stipresni, turtingesni, išmintingesni, pasirengę naujiems pokyčiams ir nebijantys iššūkių. Pastovi kaita ir tobulėjimas tapo mums būtinybe, kitaip mes neįsivaizduojame savo kasdieninės veiklos.

Apžvelgdama 49 metų pasiekimus, džiaugiuosi svariais mūsų ugdytinių pasiekimais, darniu, draugišku, aukštos kvalifikacijos mokytojų kolektyvu, gerais ugdytinių ir mokytojų santykiais, tėvų komiteto pagalba, turtinga materialine – technine baze, darbo sistemomis, tvarkomis, sugebėjimu ne tik bendradarbiauti, bet ir kurti naujas tik mūsų bendruomenei būdingas veiklas, pabrėžiančias lopšelio-darželio išskirtinumą ir savitumą. 

Mes aiškiai žinome savo tolesnius siekius ir kelius jiems įgyvendinti. Mūsų neneša įvykių tėkmė, mes valdome procesus ir nukreipiame juos reikiama linkme. Mes sukaupėme didelius patirties ir žinių turtus, kuriuos toliau didiname ir dalinamės su kitais.

Taigi, linkiu Palangos lopšeliui-darželiui „Nykštukui“ nemažinti tempo einant tobulėjimo keliu, atrasti ir kurti, dalintis su visais sukauptais turtais ir neužmiršti, kad ilgai išlieka tik tie darbai, kurie yra pasiekti puoselėjant bendražmogiškas vertybes.

Palangos lopšelis-darželis „Nykštukas“ švenčia 49-ajį gimtadienį, nuotrauka-1

Palangos lopšelio-darželio „Nykštukas“ direktorė Ilona Mazrimienė

Palangos lopšelio-darželio „Nykštukas“ direktorė Ilona Mazrimienė 49 gimtadienis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936