„Tanato viešbutis“ – vienas ryškiausių spektaklių „Atspindžiuose“

„Tanato viešbutis“ – vienas ryškiausių spektaklių „Atspindžiuose“

Lapkričio 13-14 d. Birštone vyko Lietuvos mėgėjų teatrų šventė „Atspindžiai“. Net dvi dienas mieste prie Nemuno vingio žiūrovai galėjo išvysti geriausius šalies suaugusiųjų mėgėjų teatrų pasirodymus, ryškiausius pagal lietuvių ar užsienio dramaturgiją sukurtų spektaklių pristatymus.

Palangos kultūros ir jaunimo centro kolektyvas sekmadienį taip pat dalyvavo šioje XXV-ojoje „Atspindžių“ šventėje. „Grubusis“ teatras parodė spektaklį „Tanato viešbutis“. Teatro vadovas V.Milinis džiaugėsi šiltu žiūrovų priėmimu, puikia atmosfera ir pagyromis po pasirodymo. Režisierė Edita Neimanė (Ryga) įvertino puikų teatro trupės darbą ir, nors nesuprasdama lietuvių kalbos, džiaugėsi aiškiai perteikta emocija ir mintimis. 

Lietuvos nacionalinio kultūros centro teatrų specialistė Irena Maciulevičienė taip pat negailėjo gerų žodžių palangiškių pasirodymui: „II-asis turas buvo pandeminis. „Grubiojo“ spektaklį vertinome iš įrašo. Pagal balus jie tapo „Atspindžių“ laureatais. Tai vienas geriausių, ryškiausių šių metų šventės spektaklių. Stebėdami spektaklį gyvai tiek aš, tiek visa vertinimo komisija įsitikino, jog įvertinome teisingai. Po spektaklio žiūrovai ilgai plojo atsistoję. Padarytas didžiulis darbas, puikus aktorinis ansamblis. Ypatingai išsiskyrė antro plano aktorius R.Dzimidas, kuris šventėje „Tegyvuoja teatras“ pelnė nominaciją, kaip geriausias II-o plano vyro vaidmens atlikėjas. Puikus ir paties Virginijaus vaidmuo. O tai, kad pats režisierius parašė ir scenarijų – didelis nuopelnas“

„Tanato viešbutis“ – vienas ryškiausių spektaklių „Atspindžiuose“, nuotrauka-1

Spektaklio aptarime komisija akcentavo, kaip puikiai buvo panaudotos šiuolaikinės technologijos (viskas labai tiksliai sumontuota, laiku paleista). Tai spektakliui suteikė tikroviškumo. Taip pat buvo pabrėžiama labai aukšta spektaklio estetika, sceninė kultūra, viskas – nuo rūbų iki smulkmenų, nieko nebuvo nereikalingo. Iš mažai objektų scenoje buvo sukurta labai aiški veiksmo vietos atmosfera. Spektaklio finale specialieji efektai abejingo nepaliko nė vieno žiūrovo. 

„Labai sveikinu „Grubųjį“ teatrą ir visą Palangą, kad turi tokio aukšto lygio meninį kolektyvą. Mes tikrai vertiname, kad jie, pervažiavę visą Lietuvą, po tokios kelionės, neparodė nuovargio, greitai susistatė dekoracijas, padarė tai ypač tiksliai, ir taip puikiai vaidino“ – priduria LNKC teatrų specialistė.  

„Tanato viešbutis“ – vienas ryškiausių spektaklių „Atspindžiuose“, nuotrauka-2

Šventėje buvo teikiami „Atspindžių“ diplomai, padėkos, vyko gebėjimų gerinimo mokymai režisieriams, kuriame buvo aptariami spektakliai, režisierių darbai, savo patirtimi dalijosi viešnia iš Rygos režisierė Edita Neimanė, spektaklių vertinimo bruožus aptarė LMTA Klaipėdos fakulteto Teatro katedros doc. dr. Danutė Vaigauskaitė. „Atspindžiai“ – suaugusiųjų mėgėjų teatrų šventė, Lietuvos nacionalinio kultūros centro kartu su Lietuvos mėgėjų teatro sąjunga kas dveji metai rengiamas nuo 1991 m. Tai didžiausias žanro plėtrą skatinantis projektas, kuriame spektaklius vaidina mėgėjai – įvairių profesijų žmonės, mėgstantys teatrą.

„Tanato viešbutis“ – vienas ryškiausių spektaklių „Atspindžiuose“, nuotrauka-3

Spektaklis „Tanato viešbutis“ bus rodomas šį savaitgalį(lapkričio 20 d. 18 val., lapkričio 21 d. 16 val.) Palangos kurhauzo teatro salėje. Bilietus platina „Ticket Market“ ir Palangos turizmo informacijos centras.

Birštonas Lietuvos mėgėjų teatrų šventė Atspindžiai Palangos kultūros ir jaunimo centro kolektyvas „Grubusis“ teatras spektaklis Tanato viešbutis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936