Lietuvos kariuomenės diena Palangoje

Lietuvos kariuomenės diena Palangoje

Šiandienos svarbių aktualijų kontekste Lietuvos kariuomenės reikšmė juntama kaip niekad aiškiai. Lietuvos kariuomenė saugo ir gina Lietuvos valstybę, jos teritorinį vientisumą ir šalies interesus, prisideda prie regioninio ir tarptautinio saugumo bei stabilumo užtikrinimo. Lietuvos kariuomenė kovoje su COVID-19 dalyvauja nuo pat pandemijos pradžios. O šiuo metu institucija ypač svarbi siekiant mobilizuoti pajėgas ir, prireikus, greitai jas dislokuoti pavojingiausiuose pasienio ruožuose.

Aktyviai bendradarbiavimą su krašto apsaugos sistemos ir kitomis valstybės institucijomis vykdo ir Šaulių sąjunga. Palangoje šaulių sąjunga aktyvi ne tik vykdydama valstybės institucijų skiriamas užduotis, bet ir dalyvaudama kultūriniuose renginiuose, taip siekdama ugdyti pasitikinčius savimi, kūrybingus, motyvuotus ir drausmingus Lietuvos Respublikos piliečius, pasirengusius ginti Tėvynę, nelaimės atveju padėti kitiems.

Kaip ir kasmet lapkričio 23 d. Kariuomenės dieną kartu su visa Lietuva minėsime ir Palangoje. Vakare Nepriklausomybės aikštėje susirinks Palangos šauliai ir visi kartu žygiuos iki Gen. Jono Žemaičio paminklo. 17.30 val. čia pagarbą atiduosim už Tėvynę žuvusiems kariams, 18 val. bus aukojamos šv. Mišios, o 19 val. visa bendruomenė kviečiama į kurhauzo koncertų salėje vyksiantį šventinį koncertą, kuriame ne tik skamba dainos apie Lietuvą, bet ir parodomas išskirtinis dėmesys kariuomenės atstovams, šaulių sąjungai.  

Programa

17.15 val. Palangos šaulių eisena

Nuo Nepriklausomybės aikštės iki Gen. Jono Žemaičio paminklo

17.30 val Gėlių padėjimas. Naujų narių priėmimas

Prie Gen. Jono Žemaičio paminklo

18.00 val. Šv. Mišios

Palangos Šv. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia

19.00 val. Šventinis koncertas

Palangos kurhauzo koncertų salė

Dalyvauja PKJC moterų vokalinis ansamblis „Guboja“, Jūros šaulių vyrų choras, vad. Rimgaudas Juozapavičius, koncertmeisteris Saulius Šiaučiulis, koncertą veda Valdonė Juozapavičienė

Lietuvos kariuomenės diena Palangoje, nuotrauka-1
Lietuvos kariuomenės diena Palanga programa
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929