Lapkričio-gruodžio mėnesiais bus tikrinama, kaip laikomasi nustatytų COVID-19 ribojimų

Lapkričio-gruodžio mėnesiais bus tikrinama, kaip laikomasi nustatytų COVID-19 ribojimų

Š. m. lapkričio–gruodžio mėn. į komandas susibūrę Valstybinė darbo inspekcija, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras ir Lietuvos policija vykdys misijas, kurių metu bus tikrinama, kaip laikomasi nustatytų COVID-19 ribojimų. Pirmoji misija vyks š. m. lapkričio 12—17 d.

Koordinuotų COVID-19 ribojimų patikrinimų misijų tikslas — sudaryti geresnes sąlygas laikytis Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatytų reikalavimų, taip pat informuoti piliečius apie pastebėtus pažeidimus vienu lengvai pasiekiamu kanalu. Visų institucijų misijos koordinuojamos vienu metu, siekiant nedidinti verslui tenkančios naštos, vykdant kelis patikrinimus skirtingu metu.

Patikrinimų vietos numatytos remiantis turimais duomenimis apie didžiausią epidemiologinę riziką turinčias vietas, fiksuojamus židinius, vietas, kuriose sistemingai nesilaikoma ribojimų, taip pat vietas, apie kurias dėl ribojimų nesilaikymo praneša gyventojai.

Misijų metu bus tikrinama, ar laikomasi GP reikalavimo, ar asmuo naudojasi jam priklausančiu GP, ar atliekami periodiniai testai darbuotojams, kuriems privaloma testuotis pagal Vyriausybės reikalavimus, ar vietose, kur GP nėra reikalingas, laikomasi ploto ribojimo reikalavimų ir kitų nustatytų ribojimų.

Koronavirusas (COVID-19) Koronavirusas Lietuvoje patikrinimai COVID-19 ribojimai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933