Palangoje išvažiuojamąjį posėdį surengė Seimo Ekonomikos komitetas

Palangoje išvažiuojamąjį posėdį surengė Seimo Ekonomikos komitetas

Lapkričio 10 d. palangiškio parlamentaro Mindaugo Skritulsko iniciatyva Palangoje lankėsi bei išvažiuojamąjį posėdį surengė Seimo Ekonomikos komitetas, vadovaujamas Kazio Starkevičiaus. Į kurortą taip pat atvyko šio komiteto nariai palangiškis Mindaugas Skritulskas, Andrius Kupčinskas, Jonas Pinskus bei Lukas Savickas. 

Ekonomikos komiteto nariai pirmiausia apsilankė Šventosios uoste, kur Seimo nariams kartu su vicemeru Rimantu Antanu Mikalkėnu buvo pristatyti šiuo metu vykdomi darbai bei aptarta tolimesnių darbų būtinybė. Akcentuota, kad užbaigus šiuo metu vykdomus žvejybos infrastruktūros įrengimo darbus, kitas būtinas etapas – uosto molų statyba, ir šiam tikslui būtina rasti finansavimą. 

Palangoje išvažiuojamąjį posėdį surengė Seimo Ekonomikos komitetas, nuotrauka-1

Miesto meras dėkojo  Seimo Ekonomikos komiteto nariams už supratimą bei pritarimą, kad Šventosios uostas yra labai svarbus projektas, jis galėtų tarnauti ne tik priekrantės žvejams ar pramogoms, bet ir krašto apsaugai, gelbėjimo darbams, kitoms reikmėms. Pasak komiteto pirmininko K. Starkevičiaus, Šventosios uostas yra projektas su didele ateitimi, kadangi atstačius jį, paspartėtų kitų infrastruktūros objektų plėtra Šventojoje, ir į uosto statybas investuotos lėšos greitai sugrįžtų kitu pavidalu. 

Taip pat lankytasi Palangos oro uoste, kur pristatyti praėjusį mėnesį baigti oro uosto kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos darbai.  

Palangoje išvažiuojamąjį posėdį surengė Seimo Ekonomikos komitetas, nuotrauka-2

Kurhauze vykusio komiteto išvažiuojamojo posėdžio metu, be kitų klausimų, buvo aptartas ir vėjo jėgainių parko jūroje ties Palanga projektas. Akcentuota, kad Palangos miesto savivaldybė nėra nusiteikusi prieš vėjo jėgainių statybą jūroje, tačiau pabrėžta, kad Palangos ir ne tik Palangos bendruomenė reiškia didelį susirūpinimą dėl planų jėgaines statyti 29,5 kilometro atstumu nuo kranto. 

Palangoje išvažiuojamąjį posėdį surengė Seimo Ekonomikos komitetas, nuotrauka-3

Išsakyta Palangos miesto savivaldybės pozicija – saugant Lietuvos pajūrio kraštovaizdį, jėgainės turi nesimatyti nuo kranto. Lietuva turi labai nedaug pajūrio, tad negalima sugadinti šimtmečius visus džiuginusio pajūrio vaizdo. Palangoje, kur atostogauja didžioji dalis Lietuvos gyventojų,  taip pat – svečiai iš užsienio, nuo jūros tilto žmonės turėtų grožėtis saulėlydžiais, o ne horizonte matomomis vėjo jėgainėmis.

Palanga palangiškis parlamentaras Mindaugas Skritulskas iniciatyva išvažiuojamasis posėdis Seimo Ekonomikos komitetas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929