Antano Mončio skvere pasodintas menininko atminimui skirtas ąžuoliukas

Antano Mončio skvere pasodintas menininko atminimui skirtas ąžuoliukas

Antano Mončio skverą – teritoriją, esančią prieš A. Mončio namus-muziejų – papuošė ąžuoliukas. Jis A. Mončio paramos fondo narių iniciatyva penktadienį pasodintas, minint šio žymaus menininko 100-ąsias gimimo metines. Dar vienas ąžuoliukas tą pačią dieną pasodintas Kretingos muziejaus teritorijoje.

Palangoje į ąžuoliuko sodinimo akciją susirinko A. Mončio paramos fondo, vadovaujamo Edmundo Benečio, nariai, A. Mončio namų-muziejaus direktorė Loreta Turauskaitė, mero pavaduotojas Rimantas Antanas Mikalkėnas, Palangos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Robertas Trautmanas.  

Mončio skverą puošiantis ąžuoliukas tapo dar vienas akcentas, primenantis ne tik žymųjį skulptorių, jo gimimo 100-metį, bet ir A. Mončio indėlį į kultūrinį gyvenimą bei menininko sukurtų darbų ilgaamžiškumą ir išliekamąją vertę.

Kretingos muziejaus teritorija ąžuoliukui, skirtam A. Mončio gimimo 100-mečiui pažymėti, pasirinkta taip pat ne atsitiktinai. Tai – dar vienas šio žymaus menininko simbolinis sugrįžimas į Kretingą, kur  neseniai pranciškonų gimnazijoje įsikūrė VDA restauratorių atkurtas jo kūrinys – Šv. Pranciškus.

Antano Mončio skveras A. Mončio namaimuziejus atminimas ąžuoliukas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936