Ilgąjį savaitgalį tautiečiai rinkosi praleisti Palangoje

Ilgąjį savaitgalį tautiečiai rinkosi praleisti Palangoje

Ilgąjį Vėlinių savaitgalį Palangoje vėl buvo galima pasijausti it sezono metu. Kai kurių viešbučių užimtumas siekė 95 ar net 100 procentų, o prie restoranų nutįso eilės poilsiautojų. Dauguma sakė pasiilgę jūros, o net keturios laisvos dienos leido pasiplanuoti ilgesnį poilsį.

„Užsakymai ir rezervacijos užsipildė nuo šeštadienio ir trims naktims – ilgesniam nei įprastai savaitgalio laikotarpiui“, – kalbėjo Turizmo informacijos centro vadovė R.Kmitienė.

„Naudojamės kiekviena proga pailsėti pajūryje, jau gana, kad pernai buvome uždaryti namuose visą žiemą, tai privertė mėgautis išvykomis kai tik galima. Su šeima ilsimės Palangoje kiekvienais metais ir vasarą, ir rudens metu“, – pasakojo kaunietis Mindaugas.

Kad ilgąjį savaitgalį Palangą užplūdo poilsiautojai verslininkams smagu.

„Be abejo džiaugiamės tokiais savaitgaliais. Ne sezono metu Palanga ištuštėja, ypač tai jautėsi pernai  per karantiną, todėl smagu, kad šiemet situacija kitokia. Stengiamės poilsiautojus pasitikti pilnu pajėgumu, suteikdami jiems kuo geresnių emocijų“, – pasakojo verslininkė Sandra Kakhiani.

„Vasarą ir ne sezono metu poilsiautojų poreikiai skiriasi. Šiuo metu mes stengiamės sukurti jaukumą savo bare, kūrename židinį, pasirūpinome dekoracijomis bei lankytojus nustebiname mano pačios ant laužo verdama sriuba, kuri, beje, kasdien vis kita“, – kopūstienę maišydama šypsojosi baro savininkė Sandra.

Palangoje galima paragauti sriubos verdamos ant laužo
Palangoje galima paragauti sriubos verdamos ant laužo

Verslininkai tikisi, jog ir po savaitgalio turės lankytojų

Vėlinių savaitgalis šiemet išskirtinis. Keturios laisvos dienos, palankus oras. Palangiškiai viliasi, kad poilsiautojų netrūks ir po savaitgalio dėl prailgintų moksleivių atostogų, kurios truks ilgiau nei savaitę.

„Jaučiasi, kad žmonės dėl pandemijos daugiau gyvena šia diena, būna planai pasikeičia, rezervacijos taip pat. Čia tu gali išeiti, čia jau turėjai kontaktą su sergančiu ir turi koreguoti visus planus. Visos tos sąlygos daro didelę įtaką kintamumo rodikliui“, – sakė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė.

Nors epidemiologai kasdien kalba apie prastą situaciją Lietuvoje dėl augančio užsikrėtusiųjų skaičiaus, Palangos verslininkai tikina, jog laikosi visų saugumo reikalavimų, bei sako pastebintys, kad ir patys žmonės pasidarę sąmoningesni, vis rečiau sulaukiama pasipiktinimo dėl reikalaujamo galimybių paso ar prašymo nesėsti prie tam tikrų stalelių norint išlaikyti atstumus.

„Nuolat dezinfekuojame stalus ir kitus paviršius, lankytojai visada turi galimybę pasinaudoti dezinfekciniu skysčiu, reguliariai vėdiname patalpas bei tikriname, ar lankytojai, norintys pavalgyti viduje, turi galiojančius galimybių pasus. Manau, tikrai laikomės visų saugumo reikalavimų, kad ir patys, ir mūsų lankytojai jaustųsi saugiai“ – kalbėjo vieno Palangos restorano savininkė.

Ilgąjį savaitgalį tautiečiai rinkosi praleisti Palangoje, nuotrauka-2 Ilgąjį savaitgalį tautiečiai rinkosi praleisti Palangoje, nuotrauka-3 Ilgąjį savaitgalį tautiečiai rinkosi praleisti Palangoje, nuotrauka-4 Ilgąjį savaitgalį tautiečiai rinkosi praleisti Palangoje, nuotrauka-5 Ilgąjį savaitgalį tautiečiai rinkosi praleisti Palangoje, nuotrauka-6 Ilgąjį savaitgalį tautiečiai rinkosi praleisti Palangoje, nuotrauka-7 Ilgąjį savaitgalį tautiečiai rinkosi praleisti Palangoje, nuotrauka-8

Laura Vaičiulytė,

Etaplius
Palanga Ilgasis savaitgalsi Vėlinių savaitgalis verslininkė Sandra Kakhiani Resort Pub sriuba ant laužo
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936