Skaitom, aptariam, susipažįstam

Skaitom, aptariam, susipažįstam

Šiais mokslo metais mūsų progimnazijos mokiniai toliau aktyviai dalyvauja projekto “Žydų tautos ir kultūros pėdsakai Palangoje ir Lietuvoje“ įvairiose veiklose. Projektas organizuojamas finansuojant TOLI – Olgos Lengyel institutui Jungtinėse Amerikos valstijose. Projekto tikslas- supažindinti mokinius su žydų tautos palikimu, istorija ir kultūra Palangos mieste ir Lietuvoje.

Rugsėjo- spalio mėnesiais nuveikėme nemažai. Iš mokyklai skirto projekto finansavimo, įsigijome knygų apie Holokaustą. Pasitarę su pradinio ugdymo mokytojomis metodininkėmis Nijole Viršiliene, Giedre Radžiuviene ir Renata Gaučiene, įsigijome rašytojo Mariaus Marcinkevičiaus knygų „Akmenėlis“. Mokytojos kartu su savo ketvirtų klasių mokiniais skaitė knygas ir jas aptarė. Savo išgyventus jausmus vaikai liejo popieriaus lape. Iš šių mokinių darbų parengėme parodą mokyklos viešojoje erdvėje. Nutarėme šią veiklą vykdyti kasmet, artėjant rugsėjo 23 dienai.

Septintų- aštuntų klasių mokiniai technologijų pamokų metu susipažino su nacionaliniais žydų valgiais. Padedant technologijų mokytojai metodininkei Janinai Galdikienei aštuntų klasių mokiniai gamino ,,Hamantašen“ sausainius ir ,, Keptų burokėlių karpačio su humusu“. Technologijų vyresnioji mokytoja Jolanta Čėsnienė septintų klasių mokinius skatino žydų valgius ruošti namuose. Ypač sužavėjo septintokės Vakarės pagamintas žydiškas desertas, kuris labai gražiai ir skaniai žiūrisi šalia geltonų saulėgrąžų žiedų.

Džiaugiamės, kai mokiniai ir mokytojai noriai įsijungia į projekto veiklas, susipažįsta su kažkada Lietuvoje gausiai gyvenusios tautos kultūra, papročiais.

Skaitom, aptariam, susipažįstam, nuotrauka-1 Skaitom, aptariam, susipažįstam, nuotrauka-2 Skaitom, aptariam, susipažįstam, nuotrauka-3 Skaitom, aptariam, susipažįstam, nuotrauka-4

Informaciją paruošė mokyklos TUC veiklos koordinatorė, projekto autorė, istorijos mokytoja metodininkė Daiva Latožienė

Palangos Vlado Jurgučio progimnazija projektas “Žydų tautos ir kultūros pėdsakai Palangoje ir Lietuvoje“ TOLI žydų tautos palikimas istorija kultūra
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,92